הבכיר המצרי מעריך: לטראמפ נגמרה הסבלנות - הוא רוצה כבר לסגור עסקה

יו"ר רשות ההסברה המצרית אמר שנשיא ארה"ב "רוצה להגיע לאזור כשהמלחמה כבר נעצרה" • על נתניהו: "מעלה את דרישותיו לרף המקסימלי, אבל זה אמצעי למשא ומתן" • הוא מעריך כי "עם המאמצים המצריים והקטאריים, הדברים יעברו תפנית חיובית"

נגמרת לו הסבלנות? נתניהו וטראמפ בבית הלבן (ארכיון). צילום: EPA

יו"ר רשות ההסברה המצרית דיאא רשוואן, אמר הלילה (שלישי) כי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ נתן לראש הממשלה מספיק הזדמנויות לשחרר את החטופים וכעת הזמן תם: "אני לא חושב שלנשיא טראמפ יש הרבה סבלנות להגיע לאזור שמתלקחת בו מלחמה".

טראמפ: מתקרבים להחזרת החטופים הביתה | CSPAN

בהתייחסו למגעים להפסקת אש בעזה, בראיון לתקשורת המקורבת לשלטון בקהיר, אמר הבכיר המצרי כי "הצד הישראלי הקפיד הפעם למסור את הצעותיו ואני חושב שזה קשור לבעיית העיתוי שלו, שקשורה לכוונת טראמפ לבקר באזור בחודש הבא".

"בעיית עיתוי". הפעימה האחרונה בעסקת החטופים הקודמת, צילום: אי.אף.פי

הוא הוסיף: "נראה לי שטראמפ רוצה להגיע לאזור כשהמלחמה כבר נעצרה, ונתניהו מעלה את דרישותיו לרף המקסימלי, כך שלא יהיה אפשר להשיג את הדרישות, אבל זה אמצעי למשא ומתן. לכן אני חושב שהתנאים הישראליים החדשים מבטאים יותר משבר מאשר עמדת כוח. המתווכים מודעים להיבטים האלה. אנחנו כעת נמצאים בשלבים אמיתיים וטראמפ יודע שהמשא ומתן קשה ושהצד הישראלי יעלה את דרישותיו לנקודה שיכולה להיראות לא היגיונית. אולם, עם המאמצים המצריים והקטאריים, הדברים יעברו תפנית חיובית".

כמו כן, רשוואן ציין כי חמאס מודע היטב למימד הזמן. הוא העריך כי התגובה של חמאס להצעה הישראלית תגיע מהר. "חמאס רק אמר שהוא יגיב. הוא יודע טוב מאוד את המשמעות של הזמן. אני חושב שהתגובה להצעה הישראלית תהיה מהירה. יהיו דברים שהמתווכים יוכלו לעשות והמאמצים שלהם לא פסקו. חמאס הקפיד לפרסם הצהרה שמאשרת זאת כדי לא לאפשר לנתניהו להסביר לטראמפ שחמאס גורר רגליים בתגובה ונושא באחריות לאי עצירת המלחמה".

"המאמצים המצריים והקטאריים עשויים להביא לתפנית חיובית בהסכם". ישיבת שרי החוץ הערבים בקהיר (ארכיון), צילום: לא

בנוגע למגעים בין ארה"ב לאיראן, הבכיר המצרי אמר כי "במשא ומתן עכשיו עם איראן, טראמפ עושה משהו שאף נשיא אמריקני אחר לא עשה קודם. המשא ומתן עם איראן כמעט ישיר והוא יתחדש. טראמפ רוצה להגיע לאזור עם רגיעה. הוא רוצה להציג את עצמו כך למרות שהוא העלה הצעות שנראו לא היגיוניות, ודיבר בדרכים שונות על הרבה איומים בשלבים הקודמים, אבל הוא מבקש להימנע ממלחמות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר