"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מקורות לבנוניים: "הלחץ האמריקני יגדל בעניין הנשק של חיזבאללה"
בביירות ממתינים בקוצר רוח למשא ומתן בין ארה"ב לאיראן בשבת • גורמים במדינה סבורים כי לשיחות תהיה "השפעה מכרעת" • אחרים מוטרדים מהנינוחות של הצמרת הלבנונית: "חייבים להגביל את השימוש בנשק לצבא, מחיר בזבוז הזמן יהיה גבוה"
מחבלי חיזבאללה. צילום: אי.פי

מקורות לבנוניים: "הלחץ האמריקני יגדל בעניין הנשק של חיזבאללה"

בביירות ממתינים בקוצר רוח למשא ומתן בין ארה"ב לאיראן בשבת • גורמים במדינה סבורים כי לשיחות תהיה "השפעה מכרעת" • אחרים מוטרדים מהנינוחות של הצמרת הלבנונית: "חייבים להגביל את השימוש בנשק לצבא, מחיר בזבוז הזמן יהיה גבוה"

שחר קליימן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

מקורות פוליטיים בביירות העריכו בשיחה עם העיתון "א־דיאר" כי המשא ומתן בין ארה"ב לאיראן ביום שבת הקרוב יסמן "נקודת מפנה מהותית וחשובה, זאת לאור ההשפעה על האופציות האסטרטגיות של ארה"ב באזור, כולל בלבנון, היכן שיש לה השפעה ישירה". הם ציינו כי לבנון חזרה למעשה לנקודת ההמתנה, מה שגרם לשליחה האמריקנית מורגן אורטגוס להתמקד בהיבטים הכלליים בפגישותיה האחרונות בביירות.

תיעוד מאמצעי הלחימה שאותרו והוחרמו בדרום לבנון \ דובר צה"ל

על רקע זה, הוסיפו המקורות כי השיח האמריקני, שלפיו הזמן לא משרת את לבנון, מסתיר סדר יום שכולל צעדים דחופים, לרבות בעניין פירוז הנשק של המיליציות וארגוני הטרור במדינה, כ"הקדמה להגבלת ההחלטה על מלחמה ושלום בידי המדינה". זו המטרה המרכזית שארה"ב דוחפת אליה, לפי אותם גורמים. על כן, השבועיים הקרובים יהיו מבחינתם "תקופה מכריעה", ובסופם אורטגוס צפויה לשוב לסבב פגישות נוסף בביירות.

בה בעת, מקורות לבנוניים ששוחחו עם העיתון "נידא אל-ווטן" סבורים כי ארה"ב והקהילה הבינלאומית מפעילים לחץ משמעותי על ביירות, שילך ויגבר. לדברי המקורות, על הגורמים הבכירים להתחשב בלחץ ולא להתעלם, זאת למרות שגורמי השלטון מתנהלים בנינוחות יותר מבעבר. עד כה נשיא לבנון ג'וזף עאון לא הראה סימנים בדבר הכנה לעימות כלשהו מול חיזבאללה, ומסתפק בהצהרות ובתכנון דיונים מול הארגון.

מורגן אורטגוס ונשיא לבנון ג'וזף עאון, צילום: רשתות ערביות

על רקע זה, המקורות הלבנוניים הדגישו את הצורך ביישום של החוקה, ההחלטות הבינלאומיות והסכם הפסקת האש. הם קראו למדינה להגביל את השימוש בנשק לצבא ולכוחות הלגיטימיים בלבד, שכן "מחיר בזבוז הזמן יהיה גבוה".

בכיר בחיזבאללה טען הלילה בשיחה עם סוכנות הידיעות "רויטרס" כי ארגון הטרור מוכן לדון בסוגיית הנשק אם ישראל תיסוג מחמש הנקודות בדרום לבנון ותפסיק את "התוקפנות שלה" - מושג עמום שלא מתייחס רק לתקיפות אוויריות, אלא גם לכל נוכחות ישראלית בשטח לבנוני או במרחב האווירי והימי של המדינה.

תקיפה בדרום לבנון, צילום: רשתות ערביות

יש לציין כי לאורך שנים חיזבאללה תירץ את החזקת הנשק שלו בכך שישראל "כובשת" שטח לבנוני באזור הר דב, ולאורך 13 נקודות מחלוקת בגבול היבשתי. בפועל, ספק רב אם ההנהגה האיראנית, שלה כפוף חיזבאללה, תסכים לוותר על מוצב הטרור הקדמי מול ישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...