"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

במדינה שלישית: גורמים עיראקים ניהלו מגעים עם ארה"ב בעניין החטופה אליזבת צורקוב | דיווח

פקידים אמריקנים קיבלו הצעה לשלם כופר של 200 מיליון דולר ולשחרר גורמים פרו־איראניים • עוד דווח כי הלחץ על ממשלת עיראק גבר מאז החודש שעבר בדרישה לשחרור החוקרת הישראלית

,עודכן
0השמעה
אליזבת צורקוב. שוחררה אחרי לחץ על עיראק. צילום: רשתות ערביות

מקורות ערביים דיווחו הערב על פגישה של גורמים אמריקנים ועיראקים במדינה ערבית, שפועלת כמתווכת במגעים לשחרור החטופה הישראלית אליזבת צורקוב.

לפי המקורות, הפגישה התקיימה בשלהי חודש פברואר ולא הסתיימה בהסכמה. לדבריהם, הפקידים האמריקנים סירבו להתייחס לדרישה שהגיעה למתווכים לשחרר אנשים המזוהים עם איראן בעיראק ובלבנון - כולל צוער ימי שעבד עבור חיזבאללה.

אנשי גדודי חיזבאללה ואליזבט צורקוב,צילום: רשתות ערביות, השימוש נעשה בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים

על פי הערכות, צורקוב שנחטפה במארס 2023 מוחזקת על ידי המיליציה הפרו-איראנית כתאיב חיזבאללה בעיראק. לאחרונה דווח כי ארה"ב העבירה מסרים לממשלה בעיראק כי ייתכן ויוטלו על המדינה סנקציות אם צורקוב לא תשוחרר בהקדם האפשרי.

מקורות עיראקיים וערביים מסרו לעיתון "א־שרק אל־אווסט" כי המתווכת הערבית אירחה את הפגישה שבה נכחו פקידים אמריקנים וגם גורמים המייצגים את הממסד הביטחוני-ממשלתי בבגדד. אחד הגורמים העיראקים היה בעל קשרים הדוקים למיליציות השיעיות לעיראק.

לפי הפרסום, בפגישה עלתה הצעה לשחרר את צורקוב בתמורה לשחרור של עצירים עיראקים ולבנונים ששייכים למיליציה עיראקית ולחיזבאללה בלבנון.

עוד צוין כי המתווכים הצליחו לצמצם את הכופר שדרשו החוטפים מ־500 מיליון דולר ל־200 מיליון דולר, אבל באותו זמן הפקידים האמריקנים סירבו להיכנס למשא ומתן על שחרורה של החוקרת הישראלית.

אליזבת צורקוב, החטופה הישראלית (ארכיון).,צילום: אי.אף.פי

למרות שהפגישה הסתיימה ללא תוצאות, בכיר עיראקי מסר כי הציע שהגורמים במדינה המתווכת ישלמו את הכופר. המקורות אישרו ל"א-שרק אל-אווסט" כי הלחץ של ארה"ב על בגדד גבר מאז תחילת פברואר לאחר שמתווכים שונים הציעו את שירותיהם כדי לנהל את המשא ומתן עם החוטפים של צורקוב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר