"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אל-ג'ולאני מקים ועדה לבדיקת טבח העלאווים בסוריה

לשכת "הנשיא הזמני" של סוריה הודיעה על הקמת ועדת חקירה לאומית שתבדוק את האירועים באזור החוף הסורי • הוועדה תורכב משבעה חברים ותגיש דוח תוך 30 ימים • בהודעה הרשמית לא הוזכרו במפורש מעשי הטבח ולא היתה התייחסות למאות הנרצחים

,עודכן
0השמעה
אבו מוחמד אל-ג'ולאני, "הנשיא הזמני" של סוריה, הורה על הקמת ועדת חקירה לאירועים באזור החוף הסורי (ארכיון). צילום: רשתות חברתיות

על רקע מעשי הטבח בעלאווים במערב סוריה:לשכת "הנשיא הזמני" אל-ג'ולאני הודיעה היום (ראשון) על הקמת ועדת חקירה לאומית, אשר "תחקור אתהאירועים באזור החוף הסורי".

על פי הודעת הלשכה, הוועדה תורכב משבעה חברים: חמישה שופטים, עורך דין וקצין בדרגה המקבילה לתא"ל. עוד צוין כי מוטלת על הוועדה המשימה "לגלות את הסיבות ואת הנסיבות שהובילו לאירועים אלה".

אנשי המשטר בסוריה מתעללים באזרחים| רשתות ערביות

הוועדה תצטרך גם "לחקור הפרות שאזרחים היו נתונים להם, להגדיר מי האחראים, וכן לחקור את ההתקפות על המוסדות הציבוריים ועל אנשי הביטחון והצבא (של השלטון האסלאמיסטי; ש"ק)".

הלשכה הדגישה כי כל הגורמים של השלטון החדש צריכים לשתף פעולה עם הוועדה במה שדרוש כדי למלא את המשימות שלה.

כוחות אסלאמיסטים במעצר עלאווי בלטקייה. השלטון החדש מנסה לטהר את שמו באמצעות ועדת חקירה,צילום: אי.פי.איי

הוועדה אמורה להגיש דוח עם הממצאים לשליט סוריה אחמד א-שרע (אבו מוחמד אל-ג'ולאני) בתום תקופה של 30 יום מפרסום ההחלטה.

יצוין כי בנוסח ההחלטה לא הוזכרו מעשי טבח כלשהם אלא במרומז, וכך גם לא היתה התייחסות למאות הנרצחים העלאווים באזור החוף.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר