"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מעבירים את החטופים בין דירות ומנהרות: כך פועלת יחידת "הצל" של חמאס

העיתון א-שרק אל-אווסט פרסם כי היחידה הוקמה ב-2006 בפקודת מוחמד דף ויחיא סינוואר • מחבלים הלבישו חטופים כנשים ערביות • המחבלים עברו הכשרות מיוחדות • שיטות ההסוואה: מנהרות, רכבים זהים והעברות בין דירות מסתור

,עודכן
0השמעה
מחבלי חמאס. צילום: רשתות ערביות

העיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" פרסם היום (ראשון) כתבת נרחבת על "יחידת הצל" בזרוע הצבאית של ארגון הטרור חמאס, זאת שאחראית על החזקתם של החטופים ברצועת עזה.

מקורות בחמאס, ששוחחו עם "א-שרק אל-אווסט", אמרו כי "יחידת הצל" הוקמה בשנת 2006 אחרי חטיפת החייל גלעד שליט. חטיפה זו התבצעה על ידי מחבלי חמאס ומחבלים מארגוני טרור אחרים ברצועה. היחידה עצמה נחשפה רק בשנת 2016 - חמש שנים לאחר העסקה לשחרורו של שליט. באותה עת, התפרסם תיעוד מימיו של החייל בשבי בעזה.

"יחידת הצל" הוקמה בשנת 2006 אחרי חטיפת החייל גלעד שליט. מתוך הסרטון של חמאס,צילום: ללא

הגורמים בארגון אמרו כי "יחידת הצל" הוקמה כשלושה חודשים אחרי החטיפה של שליט, זאת לאחר סדרת תקיפות שהתבצעו באזורים שבהם הוסתר. היחידה הורכבה בהתחלה ממחבלים בעלי ניסיון רב ובהמשך גויסו גם אחרים. חלקם השתייכו למנגנון המודיעין של חמאס או ליחידות הנוח'בה או ליחידות אחרות. לפי הפרסום, מחבלים אלה קיבלו הכשרות מודיעיניות וטכנולוגיות.

לדברי המקורות בחמאס, שני הבכירים בארגון שהחליטו על הקמת "יחידת הצל" הם מוחמד דף ומוחמד סינוואר. הם הוסיפו כי רוב המחבלים ביחידה בהתחלה היו תושבי מחוז חאן יונס.

לפי הדיווח ב"א-שרק אל-אווסט", המחבלים ב"יחידת הצל" היו בעלי תפקידים נוספים, לרבות שיגור רקטות, חפירת מנהרה ועוד. זאת לאור העובדה שברובם לא היה צורך במשך זמן רב. לפי המקורות, המחבלים ביחידה קיבלו במהלך המלחמה "הנחיות מסביב לשעון" להעביר חטופים ממקום למקום, מעל הקרקע ובמנהרות. הגורמים טענו כי המחבלים הלבישו חטופים ישראלים בבגדים של נשים ערביות כדי להעביר אותם ממקום למקום.

המחבלים קיבלו "הנחיות מסביב לשעון" להעביר חטופים ממקום למקום - מעל הקרקע ובמנהרות. מנהרה במרכז הרצועה,צילום: דובר צה"ל

כמו כן, הגורמים בחמאס סיפרו כי תקיפות של מנהרות בדרכים שונות גרמו למחבלים להעביר חטופים מהמנהרות אל דירות מסתור מעל פני הקרקע, ששייכות ל"יחידת הצל". שיטה אחרת עליה דווח היא שימוש בכלי רכב סגורים כדי לבצע הטעיה, כשהחטופים הועברו למקומות אחרים. בנוסף לכך, דווח כי חטופים הועברו מרכב אחד לאחר תוך יציאת כמה כלי רכב מאותו סוג ומאותו צבע.

בתוך כך, על רקע הופעת מג"ד שאטי הית'ם אל-חוג'ארי ביום שבת, גורמים בחמאס אמרו כי הוא היה נתון לשלושה ניסיונות חיסול, ונפצע באורח קשה באחד מהם. עם זאת, לדבריהם הוא החלים לאורך זמן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר