איראן חשפה היום (שבת) בסיס כלי-שיט תת-קרקעי במיקום לא ידוע במפרץ הפרסי. חשיפת האתר מתרחשת יומיים לפני השבעתו של דונלד טראמפ לכהונה שנייה כנשיא וברקע המתיחות הגואה בין טהראן לוושינגטון וירושלים.
איראן חושפת: בסיס טילים תת קרקעי במיקום לא ידוע במפרץ הפרסי // רשתות ערביות
ב"ישראל היום" פורסם בעבר כי בישראל נערכו כמה דיונים בנושא המתיחות באיראן, וזאת על רקע אפשרות להתלקחות מחודשת של חילופי המהלומות בין המדינות והחשש שמשטר האייתולות ינסה לפרוץ במאמציו להשיג נשק גרעיני.
בתיעוד ששודר בטלוויזיה הממלכתית נראה מפקד משמרות המהפכה, גנרל חוסיין סלאמי, מבקר בבסיס הסודי במהלך תרגיל צבאי. לדבריו, זהו אחד מכמה בסיסים תת-קרקעיים המיועדים לכלי שיט המסוגלים לשגר טילים ארוכי טווח ולנהל לחימה ממרחק. "אנו מבטיחים לאומה האיראנית הגדולה שהצעירים שלה מסוגלים לצאת בכבוד ובניצחון מקרב ימי נגד אויבים גדולים כקטנים", אמר סלאמי.
500 מטר מתחת לאדמה ושורת סירות המשגרות טילי שיוט
על פי הדיווח, הבסיס נבנה בעומק של 500 מטרים במיקום כלשהו במפרץ. בשידור הוצגו מנהרות עם שורות ארוכות של גרסה חדשה כביכול של סירות מהירות חמקניות מדגם "טארק", המסוגלות לשגר טילי שיוט ולפעול בצורה נסתרת מגילוי מכ"ם. מוקדם יותר החודש, איראן החלה בתרגילים צבאיים שצפויים להימשך חודשיים, במהלכם משמרות המהפכה תרגלו הגנה על מתקני הגרעין.
לפני כשבוע התקיימה בישראל ישיבה בהובלת רה״מ בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ ובנוכחות צמרת מערכת הביטחון. עם כניסתו של טראמפ לתפקיד הנשיא, בישראל סימנו את מיגור האיום האיראני כמטרה העיקרית בשיחות מול הממשל החדש בוושינגטון.
רוסיה ואיראן חתמו אתמול על הסכם "שותפות אסטרטגית ל-20 שנה", המעמיק את שיתוף הפעולה הצבאי והכלכלי בין המדינות. במסגרת ההסכם, שנחתם במוסקבה בין הנשיא פוטין לנשיא פזשכיאן, התחייבו המדינות לשיתוף פעולה בתחומי הביטחון, האנרגיה והטכנולוגיה, כולל אימונים צבאיים משותפים. פוטין הכריז על תוכניות להקמת תחנות כוח גרעיניות חדשות באיראן והעברת עד 55 מיליארד מטרים מעוקבים של גז בשנה לטהרן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו