"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בארה"ב מאשרים: דיפלומטים בסוריה דנו ב"עקרונות תקופת המעבר" עם המורדים

דיפלומטים מטעם מחלקת המדינה האמריקנית שהגיעו לדמשק נפגשו עם נציגי "הייאת תחריר א-שאם" • הם דנו ב"עקרונות תקופת המעבר" בסוריה לאחר ששלטון אסד נפל, ועל ההתפתחויות באזור • בנוסף, בדיווח בעיתון הסורי "אל-ווטן", נאמר כי המשלחת האמריקנית דנה עם הממשל החדש בסוריה בהסרת הסנקציות האמריקניות, ובהן חוק קיסר – המעניש גופים המסייעים למשטר הסורי

,עודכן
0השמעה
לוחמים נגד משטר אסד מפטרלים בסביבת נמל התעופה בעיר חלב בצפון סוריה. צילום: אי.אף.פי

מחלקת המדינה האמריקנית מאשרת היום (שישי) כי דיפלומטים מטעמה שהגיעו לדמשק נפגשו עם נציגי ארגון המורדים "הייאת תחריר א-שאם", ודנו עמם ב"עקרונות תקופת המעבר" בסוריה אחרי הפלת משטר אסד, וכן בהתפתחויות באזור.

פגישת מנהיג המורדים אחמד חוסיין א-שרע ורה"מ תחת משטר אסד מוחמד אל ג'לאלי (09.12.24)

לפי דיווח שפורסם בעיתון הסורי "אל-ווטן", המשלחת האמריקנית דנה עם הממשל החדש בסוריה בהסרת הסנקציות האמריקניות, ובהן חוק קיסר המעניש גופים המסייעים למשטר הסורי. עוד דווח כי הדיונים עסקו גם בהסרת "הייאת תחריר א-שאם" מרשימת ארגוני הטרור.

כאמור, חוק קיסר קרוי על שם אדם המכונה "קיסר", שתיעד עינויים נגד אזרחים שביצע ממשלת אסד. החוק נחתם על ידי הנשיא טראמפ בדצמבר 2019, ונכנס לתוקף ב-17 ביוני 2020. החוק ממוקד במספר תעשיות המופעלות בסוריה, כולל אלו הקשורות לתשתיות, תחזוקה צבאית, והפקת אנרגיה, ומכוון גם ליחידים ועסקים המספקים מימון או סיוע לנשיא סוריה.

תמונה של חאפז אל-אסד בדמשק אחרי הפלת המשטר,צילום: GettyImages

בתוך כך, מוקדם יותר היום שגרירות ארה"ב בדמשק הודיעה על ביטול מסיבת העיתונאים של המשלחת האמריקנית שנפגשה עם מנהיג המורדים אל-ג'ולאני, כשהסיבה שניתנה היא "סיבות ביטחוניות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר