"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מכה למשטר אסד: המורדים הצליחו לנתק את כביש דמשק-חלב ולפלוש לעיר מרכזית, הוכרז מצב חירום

כוחות משותפים של ארגוני המורדים הצליחו לכבוש עשרות קילומטרים מרובעים בתוך פחות מיממה • מתנגדי המשטר הצליחו לתפוס כמויות גדולות של נשק מתוצרת איראן ורוסיה ולתפוס בסיסים צבאיים חשובים

,עודכן
0השמעה
מורדים של ארגון HTS בצפון סוריה. צילום: איי.אף.פי

מכה ענקית למשטר, שהכריז לפני שעה על מצב חירום כללי:המורדים הסורים הצליחו לנתק את כביש דמשק חלב בלפחות שתי נקודות שונות ולהיכנס לעיר המפתח סרקיב מדרום לחלב.

מכה למשטר אסד: המורדים הצליחו לנתק את כביש דמשק-חלב ולפלוש לעיר מרכזית, הוכרז מצב חירום,צילום: ללא

יממה לאחר שהחלה, ממדי המתקפה שפתחו בה כוחות המורדים בצפון סוריה מתחילים להתברר ולעורר תשומת לב בעולם. מפות אסטרטגיות שפורסמו תוך שימוש באיתור מיקומים מראות כי המורדים הצליחו לתפוס שטח עצום בצפון מערב מחוז חלב ולהתקדם למרחק של פחות משישה קילומטרים מהעיר.

ארגוני המורדים, המורכבים מכמה סיעות הנתמכות על ידיד טורקיה וארגון ה-HTS, ארגון אסלאמסטי המזוהה עם אל קאעידה בתפיסותיו, הצליחו להפתיע את הצבא הסורי, המיליציות האיראניות וכחות של צבא רוסיה במחוז. סרטונים שפורסמו מראים שלל רב של נשק מתוצרת איראנית, טנקים ומשוריינים שנפלו לידי המורדים, וכן שבויים רבים מצבא אסד והמיליציות האיראניות.

נראה כי ארגוני המורדים התכוננו במשך זמן רב למתקפה כשהם מתאמים ביניהם לבוש מוסכם ושימוש בסימונים צהובים על מנת לזהות את הכוחות. המורדים הגיעו מצוידים בכלי רכב משוריינים מתוצרת טורקיה וארצות הברית ועשו שימוש בכטב"מים על מנת לפגוע בעמדות הצבא הסורי בהפתעה.

🚨تعزيزات من هيئة تحرير الشام يتم نشرها على الخطوط الأمامية.

- أرتال كبيرة من هيئة تحرير الشام تتجه نحو غرب حلب، شمال غرب سوريا.

في عملية اطلقت عليها "ردع العدوان" ضد حلب التي تسيطر عليها الحكومة السورية

تأتي هذه العملية بعد وقف إطلاق النار في لبنان.pic.twitter.com/uI6oDJhOqI

— الشؤون العالمية (@mjrdzayr337191)November 27, 2024

המורדים עשו שימוש בטנדרים על מנת לנוע מהר בשטח הפתוח הגדול, כשהם מנצלים את ההפתעה הטקטית שהשיגו בשעות הראשונות של המתקפה. בנוסף, מסרטונים שפורסמו עולה כי המורדים חצבו מפקדות ושטחי כינוס תת קרקעיים באזורים בשליטתם, זאת על מנת להימנע מגילוי ותקיפה מהאוויר מצד חיל האוויר של המשטר הסורי וחיל האוויר הרוסי.

מפקדה תת קרקעית של המורדים במחוז חלב,צילום: רשתות חברתיות

המורדים הצליחו בשעות הלילה להשתלט על בסיס 46 של הצבא הסורי, מרכז שליטה ופיקוד חשוב של הצבא הסורי בצפון המדינה ובסיס הנדסי גדול. בסרטונים שפורסמו נראים המורדים גוררים משוריינים מהבסיס ומסירים דיוקן של הרודן בשאר אל אסד ממבנה במקום.

לא ברור בשלה זה האם כוחות המשטר יצליחו להתעשת ולדחוק חזרה את המורדים לעמדות הפתיחה של המבצע אך נראה שכרגע הצבא הסורי ובעלי בריתו נמצאים במצב של בלבול והמורדים מוסיפים להתקדם לעבר העיר חלב, העיר השנייה בגודלה במדינה. מדובר במתקפה המשמעותית ביותר של המורדים במדינה מזה לפחות שנתיים והיא מסמנת היחלשות משמעותית של הציר האיראני בסוריה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר