"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"רימו אותנו": חיזבאללה המשיך לחלק ביפרים ממולכדים עד הרגע האחרון
מקורות בלבנון חושפים: הארגון לא הצליח לזהות את חומרי הנפץ במכשירים למרות בדיקות מקיפות • עד 3 גרם חומר נפץ הוטמנו בכל מכשיר • מקור לבנוני שהגיעו אליו ממצאי בדיקת המכשירים סיפר כי הסוללות של מכשירי הקשר הנישאים הוטענו בחומר נפץ רב עוצמה מסוג PETN
פעיל חיזבאללה בהלוויית אחד ממחבלי הארגון אחרי מתקפת הביפרים. צילום: אי.אף.פי

"רימו אותנו": חיזבאללה המשיך לחלק ביפרים ממולכדים עד הרגע האחרון

מקורות בלבנון חושפים: הארגון לא הצליח לזהות את חומרי הנפץ במכשירים למרות בדיקות מקיפות • עד 3 גרם חומר נפץ הוטמנו בכל מכשיר • מקור לבנוני שהגיעו אליו ממצאי בדיקת המכשירים סיפר כי הסוללות של מכשירי הקשר הנישאים הוטענו בחומר נפץ רב עוצמה מסוג PETN

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

מקורות בכירים בלבנון חשפו בפני סוכנות הידיעות רויטרס פרטים חדשים על מתקפת הביפרים חסרת התקדים נגד חיזבאללה, שגרמה ל-37 הרוגים וליותר מ-3,000 פצועים בארגון. על פי הדיווחים, חיזבאללה המשיך לחלק מכשירי קשר ממולכדים מסוג Gold Apollo לאנשיו עד שעות ספורות לפני הפיצוצים ההמוניים.

רשתות ערביות

"אחד מחברי המיליציה קיבל ביפר חדש ביום שני, שהתפוצץ למחרת בעודו בקופסה", מסר אחד המקורות. מקור נוסף ציין כי "ביפר שניתן לבכיר בארגון לפני ימים ספורים פצע את אחד הכפופים לו כשהתפוצץ". התנהלות זו מעידה כי למרות בדיקות שגרתיות שערך במכשירים, חיזבאללה לא חשד בהם וחש ביטחון להשתמש בהם.

פצוע ממתקפת הביפרים בבית חולים באיראן, צילום: AP

על פי הדיווחים, חיזבאללה ערך בדיקות מקיפות למכשירי הקשר מאז הגעתם ללבנון ב-2022, כולל טיסות עם המכשירים בנמלי תעופה כדי לוודא שלא יפעילו אזעקות. למרות זאת, הארגון לא הצליח לזהות את חומרי הנפץ שהוסתרו במכשירים. "קשה מאוד לזהות את חומרי הנפץ עם כל מכשיר או סורק," הסביר אחד המקורות.

מקור לבנוני שהגיעו אליו ממצאי בדיקת המכשירים סיפר כי הסוללות של מכשירי הקשר הנישאים הוטענו בחומר נפץ רב עוצמה מסוג PETN. "עד שלושה גרמים של חומרי נפץ הוסתרו בביפרים במשך חודשים מבלי שחיזבאללה גילה אותם", ציין המקור.

לפי סוכנות הידיעות "רויטרס", התפוצצו מכשירי רדיו קטנים ששונים מהביפרים שהתפוצצו , צילום: רויטרס

בעקבות גל הפיצוצים הראשון ביום שלישי, חיזבאללה הגביר את בדיקות מערכות התקשורת שלו, אך ללא הצלחה. "היו מספר בעיות אלקטרוניות שהצלחנו לגלות - אבל לא את הביפרים," סיכם אחד המקורות. "הם רימו אותנו, כל הכבוד לאויב".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...