מספר אמריקנים נפצעו הלילה (בין שני לשלישי) מנפילת רקטות בבסיס אווירי אל אסד שבמערב עיראק. כך על פי גורמי הגנה האמריקנים. עד כה לא ברור כמה אנשי צוות נפגעו או היקף את היקף פציעתם.
על פי הדיווחים לפחות רקטה אחת התפוצצה בתוך הבסיס, ואת הרקטות שיגרו המיליציות הפרו-איראניות בעיראק.
לאחר האירוע שוחח מזכיר ההגנה אוסטין עם שר הביטחון יואב גלנט. השניים הסכימו כי הרקטות ששוגרו ע"י המליציה הפרו איראנית לעבר כוחות ארה"ב בעיראק מסמנת הסלמה מסוכנת.
לאחר התקיפה אמר בכיר אמריקני לרשת פוקס ניוז: "אנחנו יכולים לאשר שהיתה מתקפת רקטות נגד כוחות של ארה"ב והקואליציה הבינלאומית בבסיס עין אל-אסד בעיראק. ממידע ראשוני עולה שכמה אמריקנים נפצעו. בבסיס מתבצעת הערכת נזקים. נעדכן כשיהיה מידע נוסף".
השגריר היוצא בארה"ב, מייק הרצוג: "כך החמצנו נורמליזציה עם סעודיה"
סוכן מיוחד לשעבר ב-DEA: "כל מקום במקסיקו מחוץ לריזורט מסוכן מאוד"
פרסומת | דור ההמשך: בוגרי נבחרות המדעים מגדלים את מדעני העתיד
בכירי האוונגליסטים לראש מועצת שומרון: "נקרא רשמית להחלת ריבונות"
בסך 20 מיליארד אירו: האיחוד האירופי מכין חבילת סיוע צבאית חדשה לאוקראינה
לאחר המתקפה נשיא ארה"ב ביידן וסגניתו קמלה האריס עודכנו על ההתקפה. בציוץ ברשת X כתב ביידן: "דנו גם בצעדים שאנו נוקטים כדי להגן על כוחותינו, ובתגובה לכל מתקפה נגד אנשינו - באופן ובמקום שנבחר".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)