"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הסורי שחוסל באזור דמשק: מקורב לאסד ולאיראן

בראא אל-קאטרג'י היה נתון לסנקציות של ארה"ב • בסוריה מדווחים שאיש העסקים היה מעורב בהברחות נשק לחיזבאללה וסייע במימון של מיליציות פרו-איראניות • מקורות מסרו לסוכנות הידיעות "רויטרס": הוא חוסל בתקיפה ישראלית

,עודכן
0השמעה
בבראא אל-קאטרג'י לצד אסד. צילום: רשתות ערביות

כלי תקשורת ערביים דיווחו היום (חמישי) על פיצוץ מסתורי של מכונית בכביש באזור דמשק, שבמהלכו נהרגו שני אנשים.

בסוכנות הידיעות "רויטרס" דיווחו כי אחד ההרוגים הוא איש עסקים סורי בכיר. שלושה מקורות ביטחוניים מסרו לסוכנות שמדובר באדם בשם בראא אל-קאטרג'י, וכי הוא חוסל בתקיפה ישראלית.

לפי דיווחים שונים, מדובר במקורב למשטר אסד, שהיה נתון לסנקציות אמריקניות בשל הכסף שהעביר לשלטון בדמשק. מקורות מסרו לרשת הסעודית "אל-חדת'" כי איש העסקים הסורי היה גם בעל יחסים קרובים עם איראן והואשם בהברחת נפט וקפטגון.

כמו כן, באופוזיציה הסורית ציינו כי הוא היה מממן מרכזי של המיליציות הפרו-איראניות שנמצאות תחת השפעת משמרות המהפכה. אל-קאטרג'י היה מעורב גם בהברחות נשק לחיזבאללה.

בראא אל-קאטרג'י,צילום: רשתות ערביות

בסוכנות הידיעות "רויטרס" צוין כי הוא היה חלק ממעגל של אנשי עסקים המקורבים למשפחת אסד. יחד עם אחיו חוסאם, הוא הקים אימפריה עסקית שקשורה ללוגיסטיקה, תחבורה ובנייה.

בה בעת, באופוזיציה הסורית העריכו כי אחד ההרוגים הוא מפקד בחיזבאללה. על פי המרכז הסורי, מכונית עם לוחית רישוי לבנונית התפוצצה באזור הקרוב למעבר הגבול. עוד דווח כי לא ידוע אם מדובר במטען נפץ שגרם לפיצוץ או בכטב"מ ישראלי.

רק לפני כשבוע חוסל באותו אזור אחד ממאבטחיו לשעבר של נסראללה, שפעל במסגרת יחידת הברחות האמל"ח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר