"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
תפילות לצד זיקוקים: אבל וחגיגות בטהרן בעקבות מותו של ראיסי
אזרחים בבירה האיראנית ירו זיקוקים במהלך הלילה ואחרים תיעדו את עצמם פותחים בקבוקי שמפניה לאחר פרסום ההודעה על מותו של הנשיא • הממשלה קיימה ישיבת חירום לאחר ההכרזה על האסון • בישראל הכחישו: לא מעורבים במותו של ראיסי • מחמאס ועד האיחוד האירופי ניחמו

Loading...

טהרן: אזרחים יורים זיקוקים לחגוג את מותו של ראיסי

תפילות לצד זיקוקים: אבל וחגיגות בטהרן בעקבות מותו של ראיסי

אזרחים בבירה האיראנית ירו זיקוקים במהלך הלילה ואחרים תיעדו את עצמם פותחים בקבוקי שמפניה לאחר פרסום ההודעה על מותו של הנשיא • הממשלה קיימה ישיבת חירום לאחר ההכרזה על האסון • בישראל הכחישו: לא מעורבים במותו של ראיסי • מחמאס ועד האיחוד האירופי ניחמו

נטע בר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

תגובות אזרחי איראן לידיעה על מותו של נשיא הרפובליקה האסלאמית,איברהים ראיסי,חשפו את עומק השבר הפוליטי ביחס למשטר במדינה.

אזרחים העלו לרשת סרטונים בהם הם יורים זיקוקים וקוראים קריאות שמחה על מותו המסתמן של הנשיא. כוחות גדולים של משטרה נכנסו למרכז הבירה, אך הנוכחות המוגברת לא הצליחה לחנוק לגמרי את החגיגות של מתנגדי המשטר.

ברשתות החברתיות עלו סרטונים של אזרחים פותחים בקבוקי שמפניה ומכינים ארוחות חגיגיות. גולשת בשם סימה, שלטענתה נפצעה בעינה מירי של אנשי המשטר במהלך המחאה נגד חוקי החיג'אב במדינה העלתה סרטון שבו היא רוקדת, כשהיא לובשת גופיה וללא חיג'אב.

מנגד, אלפים מתומכי המשטר קיימו מפגן אבל על לכתו של הנשיא ראיסי. לאחר לילה בו שהו התומכים בכיכר במרכז הבירה טהרן והתפללו לשלומו של ראיסי, עם ההכרזה על מותו התקיימו במקום תפילות לזכרו של המנהיג.

זירת ההתרסקות של מסוקו של נשיא איראן ראיסי, צילום: ללא קרדיט

סוכנות הידיעות אירנ"א דיווחה על בכירים במשטר שהגיעו לבירה על מנת להצטרף לאבלים. משרד החינוך המקומי הודיע כי הבחינות המסכמות לתלמידי התיכונים במדינה ימשיכו כסדרן, למרות ההכרזה על חמישה ימי אבל לאומי.

אזרח איראני קורא עיתון לאחר מותו של ראיסי, צילום: gpointstudio / freepik

מי שיתפוס את מקומו יהיה סגן הנשיא הראשון, מוחמד מוחבר - וזאת בכפוף לאישור המנהיג העליון עלי חמינאי. מוחבר (69) הוא הבכיר מבין 12 סגניו של ראיסי. על פי החוקה האיראנית, מועצה שתורכב מסגן הנשיא, יו"ר הפרלמנט ונשיא בית המשפט העליון - תהיה אחראית על עריכת בחירות בתוך 50 יום.

אזרחים בטהרן על רקע שלט תנחומים על ראיסי, צילום: רויטרס

בישראל הכחישו, בעולם ניחמו

גורם רשמי ישראלי אמר לרויטרס כי "ישראל לא הייתה מעורבת במותו של נשיא איראן אברהים ראיסי בהתרסקות מסוק שבה נהרגו גם כמה מחברי פמלייתו".

ברחבי העולם הגיבו למותו של ראיסי. כמו כן, נשיא המועצה האירופית שארל מישל הביע תנחומים: "האיחוד האירופי מביע את תנחומיו הכנים על מות הנשיא ראיסי ושר החוץ אמיר עבדאללהיאן בתאונת המסוק".

תפילות למען ראיסי באיראן, צילום: רויטרס

נשיא איחוד האמירויות מוחמד בן זאיד שלח תנחומים לאיראן בעקבות מותו של הנשיא ושר החוץ במדינה. "מדגישים את הסולידריות של איחוד האמירויות עם איראן בנסיבות הקשות האלה". בחמאס ובחיזבאללה הביעו "תנחומים וסולידריות עם ממשלת איראן ולעם האיראני 'על האובדן העצום'".

"תנחומינו העמוקים לעם האיראני, להנהגה האיראנית ולמשפחות הנשיא ראיסי והמשלחת הנלווית על מות הקדושים שדווח עליהם. אנו מבקשים מאלוהים להעניק למשפחותיהם סבלנות ונחמה. באמת שאנו שייכים לאללה ואליו נחזור העם האיראני ימשיך לדבוק במנהיגים הנאמנים של עמו, ברצון האל", כתב ב-X מוחמד עלי אל-חות'י, ראש הוועדה המהפכנית העליונה של החות'ים בתימן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...