"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בהשתתפות בכירים בארגון: אלפים השתתפו בהלווייתו של סאלח אל-עארורי בביירות
ארונו של רב המחבלים נישא על ידי חמושים ברחובות מחנה הפליטים שתילה בבירה הלבנונית • סגנו, איש הכספים של חמאס, הגיע מטורקיה להשתתף בהלוויה
הלווית סלאח אל-עארורי בביירות (ארכיון). צילום: איי.פי

בהשתתפות בכירים בארגון: אלפים השתתפו בהלווייתו של סאלח אל-עארורי בביירות

ארונו של רב המחבלים נישא על ידי חמושים ברחובות מחנה הפליטים שתילה בבירה הלבנונית • סגנו, איש הכספים של חמאס, הגיע מטורקיה להשתתף בהלוויה

נטע בר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

אלפי תומכי חמאס הגיעו היום (חמישי) להלוויתו של סגן יו"ר הלשכה המדינית של ארגון הטרור, סאלח אל-עארורי, בביירות בירת לבנון. בין המשתתפים שתועדו באירוע היה סגנו, איש הכספים של חמאס זהאר ג'ברין.

ארונו של אל עארורי נלקח ממסגד אימאם עלי בדרום ביירות ונישא בתהלוכה של חמושים דרך סמטאות מחנה הפליטים שתילה, עד בית הקברות בו נקבר. ראש הלשכה המדינית של חמאס, איסמעיל הנייה, שלא השתתף באירוע, פרסם הודעה בה נכתב: "ההתנקשות היא מעשה טרוריסטי מוחלט, פגיעה בריבונותה של לבנון והרחבת מעגל האש".

עוד הוסיף הנייה: "הכיבוש הישראלי הנאצי נושא באחריות על האכזריות חסרת הרחמים הזו". אל עארורי היה סגן ראש הלשכה המדינית וראש "מטה הגדה" שמכווין פיגועי טרור ביהודה ושומרון. הוא חי על הקו של טורקיה, לבנון וקטאר, וניהל קשרים עם מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה. עארורי קידם את המתווה של מתקפה רב-זירתית נגד ישראל, שהיתה אמורה לצאת לדרך ב־7 באוקטובר. בפועל חיזבאללה הבעיר את החזית הצפונית אך באופן מוגבל, מה שעורר אכזבה בחמאס.

בכירי חמאס בהלווית אל-עארורי בביירות,

הוא נולד בכפר ליד רמאללה ב־1966 ולמד בחברון. עארורי הצטרף לחמאס בתחילת שנות ה־90 והיה אחד ממייסדי גדודי עז א־דין אל־קסאם, הזרוע הצבאית. בשל פעילותו נעצר פעמים רבות וישב במצטבר 15 שנים בכלא הישראלי. בתקופה זו למד לדבר עברית. לבסוף גורש לחו"ל והתמקם בסוריה עד לפרוץ מלחמת האזרחים. מאז עבר לטורקיה וניהל את מפקדת ארגון הטרור במדינה. במסגרת זאת, הודה שחמאס עמד מאחורי רצח שלושת הנערים ב־2014.

עארורי היה מבוקש על ידי ארה"ב והפרס על ראשו עמד על 5 מיליון דולר. שלוש שנים לאחר מכן הוא נבחר לסגן ראש הלשכה המדינית. ב־2018 ישראל אפשרה לו לבקר ברצועת עזה מבלי לחסל אותו. לאחרונה דווח בלבנון כי עארורי שוב נכלל ברשימת החיסולים של המוסד. גורמים רשמיים בישראל טרם אישרו. דובר הליכוד: נבקש לא להתראיין בלי אישור מראש ב-24 שעות הקרובות או עד להודעה חדשה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...