דיווח: מוחמד דף תכנן את המתקפה נגד ישראל לאחר שומר חומות
מקור מקורב לחמאס מסר לעיתון "א-שרק אל-אווסט", כי רק מספר מצומצם של חברים בארגון הטרור ידעו על המתקפה • על פי אותו דיווח, אפילו איראן לא עודכנה בתזמון הפעולה
Your browser doesn’t support HTML5 audio
מקור מקורב לחמאס מסר לעיתון "א-שרק אל-אווסט" כי ראש הזרוע הצבאית של ארגון הטרור, מוחמד דיף, התחיל לתכנן את מתקפת הטרור, שבוצעה בשבת האחרונה, אחרי מבצע שומר חומות.
נוסף על כך, מקור מקורב לחמאס אמר לעיתון כי ההחלטה על המתקפה התקבלה באופן משותף בין דיף לראש חמאס ברצועת עזה, יחיא סינוואר. עם זאת, לדבריו ברור מיהו המוח מאחורי המתקפה. "יש שני מוחות אבל מתכנן אחד", אמר. הוא ציין כי המידע על המבצע היה ידוע למספר מצומצם של מפקדים בחמאס.
לפי מקור אזורי שצוטט בעיתון הסעודי, אפילו איראן שמימנה ואימנה וחימשה את חמאס - לא ידעה על עיתוי המתקפה הרצחנית.
לדברי המקור איראן הייתה מודעת להיערכות למתקפה גדולה, אך היא לא נדונה לכאורה בחמ"לים המשותפים לחמאס ולחיזבאללה. עם זאת, נציין כי בדיווחים אחרים נאמר כי איראן דווקא כן נתנה אור ירוק לחמאס.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו