אזור הגבול בין ישראל ולבנון בראש הנקרה. צילום: איי.אף.פי

עשרה חודשים להסכם הגבול הימי: אסדת קידוח הגיעה ללבנון

בביירות מתכוונים להתחיל בקידוחים לחיפוש אחר גז טבעי בבלוק 9, שבחלקו היה במחלוקת עם ישראל • מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה, התגאה בכך שהקידוח יתחיל הודות למשוואת ההרתעה שנוצרה מול ירושלים

עשרה חודשים אחרי הסכם הגז: אסדת קידוח "TransOcean" הגיעה היום (רביעי) לבלוק 9 הסמוך לגבול הימי עם ישראל. רק ביום שני מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה, התגאה בכך שהקידוח יתחיל הודות למשוואת ההרתעה שנוצרה מול ישראל, והובילה להסכם.

מי שהודיע על כך הוא שר התחבורה הלבנוני עלי חמיה בממשלה הזמנית בביירות. מי שיוביל את קידוחי הגז הוא הקונצרסיום הבינלאומי, שכולל את חברת "טוטאל-אנרג'י" הצרפתית, חברת "ג'יאנט ENI" האיטלקית וחברת "קטאר-אנרג'י" הממשלתית של קטאר.

גלנט מאיים על חיזבאללה מגבול לבנון%3A "לא נהסס להפעיל את העוצמה שלנו" %2F%2F צילום%3A שחר יורמן

שר האנרגיה בממשלה הזמנית של לבנון, ווליד פיאד, אמר בחודש מאי שהוא מצפה לדעת אם יהיה גילוי של מצבורי גז בבלוק 9 עד סוף שנת 2023. בחברה האיטלקית הביעו אופטימיות לגבי גילוי כזה, אך דבר איננו בטוח. קידוחים אחרים בעבר הסתיימו ללא כלום.

במסגרת ההסכם העקיף עם לבנון בחודש אוקטובר, שנחתם על ידי ממשלת לפיד-בנט, הסכימה ישראל לעמדה הלבנונית לגבי שרטוט הגבול הימי, וויתרה כמעט לחלוטין על העמדה שבה החזיקה לגבי שרטוט הקו. נוסף על כך, ישראל הסכימה שדה הגז הפוטנציאלי קאנא, שנמצא בחלקו בצד הישראלי, יהיה בריבונות לבנונית. עם זאת, במקרה של גילוי גז בשדה הפוטנציאלי, ישראל אמורה לקבל רווחים דרך החברות הבינלאומיות על בסיס חלקה בשדה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...