"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הספורטאית הפלשתינית שעשתה את כל הדרך לגביע העולם בכדורגל לנשים
בפעם הראשונה: אישה פלשתינית שופטת במשחקי גביע העולם • היבה סעדיה: "נשים יכולות לעשות הכל ולהיות בכל מקום" • ראש ההתאחדות הפלשתינית לכדורגל, ג'בריל רג'וב: "פועלים לשלב נשים בספורט ולתת להן הזדמנויות להצליח"
עשתה היסטוריה, היבה סעדיה. צילום: רשתות ערביות

הספורטאית הפלשתינית שעשתה את כל הדרך לגביע העולם בכדורגל לנשים

בפעם הראשונה: אישה פלשתינית שופטת במשחקי גביע העולם • היבה סעדיה: "נשים יכולות לעשות הכל ולהיות בכל מקום" • ראש ההתאחדות הפלשתינית לכדורגל, ג'בריל רג'וב: "פועלים לשלב נשים בספורט ולתת להן הזדמנויות להצליח"

דנה בן שמעון
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הכדורגלנית הפלשתינית היבה סעדיה, עשתה היסטוריה כשעלתה על המגרש השבוע בתפקיד שופטת בתחרויות גביע העולם בכדורגל לנשים. היא שפטה במשחק שנערך בין אנגליה לסין והצליחה להתברג בצוות השפיטה במשחקים היוקרתיים והחשובים שהתקיימו באוסטרליה ובניו זילנד, ובכך הפכה לאישה הפלשתינית הראשונה שמשמשת שופטת בטורניר הכדורגל החשוב של פיפא, ההתאחדות הבינל לכדורגל.

"נשים יכולות לעשות הכל", היבה סעדיה, צילום: רשתות ערביות

"נשים יכולות לעשות הכל. זה גם נותן השראה לבנות נוספות בכל מקום", אמרה היבה בתום המשחקים. ברמאללה מביעים סיפוק רב מההישג ומדגישים כי היבה עמדה באתגר למרות כל הקשיים שבדרך. "אני מאוד שמח, זו הצלחה חשובה לספורט שלנו", אומר ג'בריל רג'וב, ראש ההתאחדות הפלשתינית לכדורגל.

"אישה צריכה לקבל את מלוא ההזדמנויות כדי להצליח, ואנחנו פעלנו כדי לשלב נשים בספורט ולפתח מסלולים בשבילן ולסייע להן. עבדנו על יצירת סביבה שתאפשר לנשים לבנות את עצמן וההצלחה של היבה זו תוצאה של מה שבנינו. אני המשכתי בזה למרות שבהתחלה הייתה ביקורת, דחפתי לכך שנשים ישחקו בתחרויות ויפתחו את היכולות שלהן. אני מאמין שצריך לתת לאישה אותן זכויות כמו לגברים", מוסיף רג'וב.

"הצלחה חשובה לספורט שלנו", ג'בריל רג'וב, צילום: רשתות ערביות

חוסאם חוסין, שליווה את היבה בתחילת דרכה בתפקידו כאחראי תחום השפיטה בהתאחדות הפלשתינית לכדורגל, אומר לישראל היום כי "היא הראתה שכל אישה יכולה להגשים את עצמה ואת החלומות שלה למרות כל המכשולים. אישה צעירה דתיה, עם חיג'אב, מגיעה לפסגת החלומות שלה. זה אומר שאישה יכולה להצליח בדיוק כמו גברים, לא משנה מה הרקע שלה ומאיפה היא באה, רק צריך לספק לה את התמיכה והליווי".

"אני זוכר את היבה בהתחלה, היו חששות וחוסר ודאות, אבל ראיתי שיש לה אישיות חזקה והיא באמת התגברה על הכל", ציין.

בהתאחדות הבינל לכדורגל (פיפא) הכריזו כבר בחודש ינואר האחרון כי היבה סעדיה נבחרה להשתתף כשופטת במשחקי האליפות לנשים בקיץ, ובכך הייתה לערביה היחידה שהצליחה להיכנס לרשימת המועמדים לתפקיד שפיטה במשחקי האליפויות בתחרויות הבינל.

הערבייה היחידה ברשימה, היבה סעדיה, צילום: רשתות ערביות

היבה גדלה במחנה הפליטים אלירמוכ שבסוריה. מגיל צעיר בערה בה האהבה לספורט. מה שהתחיל בילדות לא עזב אותה גם בחייה הבוגרים, והיא החליטה ללמוד חינוך גופני באקדמיה. המפגש עם עולם הכדורגל היה די מקרי. כאשר הגיעה לפקח על אימון לקבוצה של שופטי כדורגל הופתעה לגלות שאין ביניהם אפילו אישה אחת. זה היה הרגע שבו התגבשה אצלה השאיפה להתפתח בתחום. "ואז הצטרפתי לצוות השפיטה במגרשים בשכונות, זה היה הצעד הראשון. אנחנו הנשים צריכות להיות בכל מקום", סיפרה היבה. בתחילה היתה עוזרת שופט, ועם הזמן פיתחה התמקצעות שהקנתה לה את המעמד שהיא זוכה לו כיום.

לפני כשנה וחצי היא נטלה חלק בניהול תחרויות גביע אסיה בכדורגל לנשים שנערכו בהודו. זו הייתה תחנת ביניים שסללה את דרכה לתפקיד החדש. אך הפריצה שלה לעולם הכדורגל התחילה הרבה קודם לכן. היא לא נתנה למלחמת האזרחים בסוריה להרוס לה את החלום, ואחרי ששפטה בכמה תחרויות בדמשק, היא עברה למלזיה ושבדיה, שם בנתה את הקריירה שלה כשופטת כדורגל במסגרת משחקי נבחרות בינל לנשים וגברים, ולאחרונה גם בשטחי הרשות הפלשתינית.

"ענף גברי", היבה סעדיה, צילום: רשתות ערביות

"התפקיד של הנשים הפלשתיניות מתפתח לא רק בכדורגל. בפוליטיקה יש לנו שלוש נשים שרות, שגרירות, מנכליות של משרדים, ומושלת מחוז. האישה הפלסטינית מצליחה להגיע למקומות חשובים. זה קורה בזכות עצמה וגם בזכות אנשים סביבה שתומכים בה ונותנים לה הזדמנויות. לא הגענו עדיין לכל מה שאנחנו שואפים אליו אבל האישה הפלסטיני הוכיחה את עצמה ואת המקום שלה, ויש לה נוכחות בהרבה תחומים", אמרה ל"ישראל היום", פעילה פלשתינית המתמחה במגדר וזכויות נשים.

"בכדורגל זה קצת יותר קשה כי זה ענף גברי. לא תמצאי מספר גבוה של נשים בענפי ספורט כמו שחייה וכדורסל, ומהבחינה הזאת היבה השיגה הצלחה אדירה. אך למרות שבחרו בה, אנחנו עדיין רחוקות מלהגיע למקומות שאנחנו רוצות", הוסיפה. כאשר הגבר הפלסטיני תומך באישה ובשאיפות שלה להגשמה עצמית, זה מאוד יכול לעזור לה להתפתח ולהגיע לתפקידים חשובים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...