השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר (ארכיון). צילום: יונתן זינדל/פלאש90

המחבל מעזה שהבריח זרע מהכלא: בן גביר מבקש משב"ס הבהרות

השר בן גביר לשב"ס: "איך קרה שהאסיר הביטחוני הצליח להוציא את זרעו מכותלי הכלא ולהעבירו לאשתו?" • בסביבת השר אומרים כי הוא רואה את המקרה בחומרה ופועל להקשחת תנאי כליאת האסירים בבתי הכלא.

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, פנה לשב"ס בבקשה לקבל הבהרות בעניין הברחת הזרע של המחבל הכלוא בישראל, אחמד שמאלי. בפנייתו, ביקש השר הסברים, איך קרה שהאסיר הביטחוני הצליח להביא למצב שזרעו הוצא מכותלי הכלא, והועבר לאשתו.

בסביבת השר אומרים כי על אף שמקרה ההברחה הספציפי הזה לא ארע במהלך תקופת כהונתו כשר אלא עוד לפני שמונה לתפקיד, הוא רואה זאת בחומרה רבה, וסבור שיש לנהוג ביד קשה כלפי המחבלים בבתי הכלא בישראל, ועל כן פועל להחמיר את המדיניות סביב תנאי כליאתם.

הרביעייה שנולדה לשמאלי בעקבות הברחת זרעו מהכלא, צילום: רשתות ערביות

אמש סיפרה אשתו של האסיר הפלשתיני מרצועת עזה, אחמד שמאלי, המוחזק בכלא נפחא, כי ילדה שני זוגות תאומים באמצעות זרע שהוא הצליח להבריח מהכלא.

סמוך ללידה היא הועברה מהרצועה לביה"ח "מקאסד" במזרח ירושלים.

הבריח את הזרע כדי להמשיך בחיים. הרביעייה שנולדה לשמאלי,

בתחילת מאי היא ילדה ארבעה תינוקות פגים והם נשארו שם להשגחה וטיפול בשל מצבם הרפואי. ביום ראשון האחרון היא שבה עמם לביתה ברצועת עזה. לפי ארגונים פלשתיניים, משנת 2012 ילדו נשות האסירים 118 ילדים מזרע שהוברח מהכלא, אחרי שבוצעו 78 פעולות הברחה.

אחמד שמאלי שפוט ל- 18 שנות מאסר בגין חברות בתנועת פתח ועבירות ביטחון. הוא ריצה 15 שנה מעונשו, ובעוד 3 שנים צפוי להשתחרר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...