"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מפגן תמיכה בטרור: סוכות אבלים למחבל המצרי בשכם וג'נין

בג'נין ובשכם התכנסו פלשתינים כדי להביע תמיכה בשוטר המצרי שהרג שלושה לוחמים ישראליים • הפיגוע ודמותו של המחבל זוכים להתעניינות רבה ברחוב הפלשתיני • "אין מכשול שעומד מול הצעירים הערבים בהגנה על אדמתם, עמם ודתם", אמר פרשן פלשתיני

,עודכן
0השמעה
מוחמד סלאח, המחבל שביצע את הפיגוע בגבול מצרים. צילום: רשתות ערביות

סוכות אבלים לציון מותו המחבל המצרי, איש כוחות הביטחון המצריים, שביצע את הפיגוע בגבול ישראל-מצרים בשבת הוקמו היום (שלישי) ומבקרים פלשתינים עלו לרגל אליהן במהלך היום.

הכניסה לבית האבלים בשכם קושטה בדגל הפלשתיני לצד הדגל המצרי, וכרוז עם תמונתו של המחבל, מוחמד סלאח, לצד כיתוב ובו כונה השוטר המצרי "גיבור" ו"שהיד המולדת הערבית" נתלה בכניסה לבית. בכרוז הוטבע הסמל של תנועת פתח, תנועתו של אבו מאזן ופעילים אמרו כי האירוע מתקיים בחסות "הכוחות הלאומיים והאסלאמיים", התארגנות גג של כמה מהפלגים הפלשתיניים בהם תנועת פתח.

Media coverage: "Nablus holds a condolence gathering for Mohamed Salah, the 22-year-old Egyptian border guard behind the Saturday shooting operation at occupied Palestine-Egypt border that resulted in the killing of three Israeli soldiers, today."pic.twitter.com/grk6uphPop

— Quds News Network (@QudsNen)June 6, 2023

במחנה הפליטים ג'נין התקיים אירוע דומה. ברמאללה פעילים פלשתינים ערכו לכבוד המחבל הלוויה סמלית. סלאח זכה להתעניינות רבה בדעת הקהל הפלשתינית, ומעצבים גרפיים העלו תמונות של סלאח ברקע מסגד אלאקסא.

ברשתות החברתיות הועלו פרסומים רבים שהרעיפו עליו דברי שבח והאדירו את הפיגוע שביצע. "אנו גאים בך", ציינו. הפרשן הפלשתיני, מוסטפא סוואף, כתב במאמר שפורסם היום כי "אין משהו בלתי אפשרי, ואי אפשר לשתוק על מה שהכיבוש עושה ועל גזל האדמות שהוא מבצע. אין מכשול שעומד מול הצעירים הערבים בהגנה על אדמתם, עמם ודתם. כל הדרכים פתוחות. בסוף נגיע למה שאנחנו חפצים".

فتح بيت عزاء في مخيم جنين للجندي المصري محمد صلاح الذي قتل 3 جنود إسرائيليين يوم السبت الماضي عند معبر العوجا .pic.twitter.com/BOxfZQCByk

— laila odeh الإعلامية ليلى عودة (@lailaodeh4)June 6, 2023


לפי דיווחים, השוטר המצרי, מוחמד סלאח, בן 23, התגורר באזור עין שמס במזרח קהיר, והצטרף לכוחות הביטחון בשנת 2022. הוא עשה את שירותו באזור צפון סיני, ואמור היה לסיים אותו בקרוב. במאי 2021 במהלך מבצע שומר החומות העלה פוסט ובו הביע תמיכה בפלשתינים, "אללה עומד לצד פלשתין". עם זאת, לא נצפו בחשבון הפייסבוק שלו ביטויים לאלימות או הקצנה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר