חמאס. ה"ניו יורק טיימס" לא גינה מעט את ארגוני הטרור | צילום: אי.פי.אי

שכם: מנגנוני הביטחון של הרשות תקפו את שיירת הלווית מחבל חמאס

גינויים חריפים כלפי הרשות הפלשתינית בעקבות דיכוי מסע ההלוויה של המחבל ח'רושה בשכם • מנגנוני הרשות ניסו למנוע הלוויה בסגנון "חמאסי" לאחר שגופתו נעטפה בדגל הירוק של הארגון • בחמאס ובג'יהאד תקפו: "זו חצייה של הקווים האדומים"

סערה ברחוב הפלשתיני בעקבות העימותים שהתרחשו היום במהלך הלוויתו של עבד אלפתאח ח'רושה, איש הזרוע הצבאית של חמאס, שביצע את הפיגוע שבו נרצחו האחים יניב בכביש חווארה, ושחוסל אתמול בפעולה צבאית בג'נין.

ברשות הפלשתינית ניסו למנוע ממשתתפי ההלוויה לערוך תהלוכה רגלית ולשאת על כתפיהם את ארונו של ח'רושה, מאחר שגופתו נעטפה בדגל הירוק של ארגון חמאס. מקורות פלשתינים בשכם ציינו כי הרשות הפלשתינית התערבה בסידורי ההלוויה, ודרשה שבמקום מסע רגלי שבמהלכו יניפו המשתתפים את דגלי חמאס ויענדו על ראשיהם את הסרטים הירוקים של הארגון, ארונו של ח'רושה יובל לקבורה בשיירה רכובה באמבולנס.
צעירים בשכם התנגדו לדרישה, והתעקשו לערוך צעדה מביהח רפידיה לכיוון מחנה עסכר בעיר. בתגובה, הורתה הרשות הפלשתינית לאנשי מגנוני הביטחון שלה להתפרס בשטח ולמנוע את מעבר השיירה.

המנגנונים השתמשו באמצעים לפיזור הפגנות שכללו גז מדמיע ורימוני הלם לעבר השיירה שליוותה את ארונו של ח'רושה, ובמהלך העימות, גופתו נפלה אל הכביש. מהומה פרצה בין שני הצדדים עם קריאות נאצה, גידופים וחילופי האשמות. הצועדים כינו את כוחות הביטחון הפלשתיניים "סוכנים", ו"משתפי פעולה", וקראו קריאות המשבחות את ראש הזרוע הצבאית של חמאס מוחמד דף.

מקורות בשכם המקורבים לרשות הפלשתינית טענו, מנגד, כי משתתפי ההלוויה הם אלה שהוציאו את הגופה מהאמבולנס והניחו אותה על הכביש. "אחרי שהסתיימה הפעולה הצבאית בג'נין, הובאה גופתו של ח'רושה לביהח רפידיה בשכם, וסוכם על סידורי הלוויה מול משפחתו. כאשר הגיעה ההלוויה לאחד הרחובות בעיר, קבוצה מהמשתתפים החלה להשתלט על הגופה. הם הוציאו אותה מהאמבולנס ושמו אותה על הכביש, ואז ונהיו מהומות שחייבו את כוחות הביטחון הפלשתיניים להתערב בכוח מוגבל כדי להרגיע את הרוחות ולהשיב את הגופה לאמבולנס, בהתאם לרצון המשפחה תוך הרחקת המסיתים".

הרשות סופגת גינויים רחבים בעקבות האירוע. בחמאס אמרו כי "תקיפת השיירה היא חצייה של כל הקווים האדומים. זה נגד רצונו של העם הפלשתיני. אנו דורשים לבוא חשבון עם האחראים למעשה הפחדני הזה ולעצור את מדיניות הדיכוי וההתנכלות". בג'יהאד האסלאמי אמרו כי "התנהגות מנגנוני הביטחון בשכם מבישה", וכינו אותה "שקיעה מוסרית". בחזית העממית מסרו כי תקיפת השיירה היא "בריונות שמי שביצעו אותה מסובבים את הגב שלהם להתנגדות של העם הפלשתיני". יצוין כי גם בתוך תנועת פתח נשמעו גינויים כלפי הרשות בשל דיכוי ההלוויה, ואנשי שטח מארגונים פלשתיניים שונים איימו להתפטר.

בתנועת פתח האשימו את חמאס" בזריעת פירוד בתוך העם הפלשתיני, ובניצול ההלוויה בשכם כדי לפגוע ברשות הפלשתינית ולכפות את עמדת הארגון". דובר פתח, חוסין חמאיל, אמר כי "יצירת הסכסוכים והבעיות במהלך ליווי הגופה לקבורה היא דבר שלא יכול לעבור לסדר היום, התנועה דורשת מחמאס לשים סוף להתנהגויות אלה שמזיקות למצב הלאומי ומעוררות מחלוקת ומהומות בשטח וברשתות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...