כלי תקשורת ערבי המזוהה עם האופוזיציה הסורית דיווח הערב (רביעי) כי כלי טיס השייכים לקואליציה הבינלאומית עורכים תקיפות על אתרים ששייכים למיליציות הפרו-איראניות בסביבת דיר א־זור שבמזרח סוריה. לפי הדיווח, התקיפה מתמקדת בסביבת הערים אל-מיאדין ואל-בסירה.
נכון לעכשיו, כלי תקשורת ממשלתיים בסוריה לא התייחסו לאירוע. כך גם הקואליציה הבינלאומית בהובלת צבא ארה"ב. מוקדם יותר השבוע, דווח בכלי תקשורת המזוהים עם האופוזיציה הסורית על תקיפה לילית נגד תחנת מכ"מ באזור סוודיאא' שבדרום סוריה. בהמשך לכך דווח על כרוזים של צה"ל שפוזרו והזהירו מפני נוכחות של חיזבאללה במקום.
הבוקר הרמטכ"ל אביב כוכבי נטל אחריות בכנס שנערך באוניברסיטת רייכמן שבהרצליה, על תקיפה שיוחסה לישראל לפני כמה שבועות על הגבול בין סוריה לעיראק. "יכולנו לא לדעת לפני כמה שבועות על השיירה הסורית שעוברת מעיראק לסוריה, שמתוך 25 משאיות - משאית מספר 8 היא המשאית עם האמל"ח. לשם צריך לשלוח את הטייסים לתקוף, לפגוע ולחזור", אמר כוכבי בכנס ובכך רמז כי ישראל אכן תקפה כפי שיוחס לה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו