התלמידה אסרא פנאהי שהוכתה למוות על ידי אנשי המשטר באיראן

זעם באיראן: נערה סירבה להלל את חמינאי - והוכתה למוות

המחאה ברפובליקה האסלאמית מתעצמת ככל שזוועת המשטר, שבוצעו בניסיון לדכא את ההפגנות נגדו, הולכות ונחשפות • במערב גינו את פעולות השלטון בטהרן

המחאה נגד חוקי הדת באיראן זכתה היום (שלישי) לדחיפה משמעותית, עם חשיפת מקרה של אכזריות בלתי נתפסת מצד אנשי המשטר נחשפה במדינה. כלי תקשורת המזוהים עם האופוזיציה פרסמו כי אנשי משמרות המהפכה היכו למוות תלמידה בת 12 שסירבה לשיר שיר הלל למנהיגה העליון של איראן, האיתוללה עלי חמינאי.

במהלך התקרית, שהתרחשה בשבוע שעבר בעיר ארדביל בצפון המדינה, אנשי מליצית הבסיג' של משמרות המהפכה פרצו לבית ספר שבו התחוללו מהומות של תלמידות כנגד החוק המחייב עטיית כיסוי ראש, והכריחו את התלמידות לשיר בשבחו של המשטר. על פי הדיווחים, החמושים היכו את התלמידה אסרא פנאהי, לאחר שסירבה לשיר וקראה קריאות גנאי נגד חמינאי והמשטר.

פנאהי לא הייתה התלמידה היחידה שהתנגדה לדרישות השוטרים והוכתה. כמה תלמידות אחרות פונו לבית חולים סמוך לקבלת טיפול רפואי בעקבות פציעתן. אחד מאיגודי המורים של איראן פרסם הודעה שבה גינה בחריפות את המקרה ודרש מהשלטונות לחקור את המעשים. בניסיון לטייח את המקרה, אדם שהוצג כדודה של הנערה הועלה לשידור בטלוויזיה הממלכתית ואמר כי הנערה מתה מקריש דם בלבה.

בתוך כך, שביתת עובדי תעשיית הנפט והגז באיראן נמשכת והפגנות רבות התרחשו במזרח המדינה. לעובדי בתי הזיקוק הצטרפו ביממה החולפת גם עובדי תעשיית הסוכר במדינה והפגנות גדולות נרשמו בכמה מפעלים ברחבי המדינה. גם במפעל הצמיגים טיאר נרשמה היום שביתה והפגנה של העובדים. אתמול פורסם ב"ישראל היום" שבמשטר האייתוללות חוששים מהצטרפות של הצבא האיראני למפגינים, בעוד המחאה מתרחבת לעוד ועוד מגזרים ברפובליקה האסלאמית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...