"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
סוף לעיכוב: האיחוד האירופי החליט לחדש את כספי הסיוע לרשות הפלשתינית
נשיאת הנציבות האירופית הודיעה בביקורה ברמאללה על חידוש הסיוע לפלשתינים • המהלך זכה לרוב בהצבעה במוסדות האיחוד ואושר • ברמאללה ניהלו מגעים אינטנסיביים באחרונה מול האירופאים כדי להפשיר את הכספים • רה"מ הפלשתיני: "האירופאים הם התורם הגדול ביותר כעת לרשות"
אורסולה פון דר ליין ומוחמד אשתיה | צילום: איי.אף.פי

סוף לעיכוב: האיחוד האירופי החליט לחדש את כספי הסיוע לרשות הפלשתינית

נשיאת הנציבות האירופית הודיעה בביקורה ברמאללה על חידוש הסיוע לפלשתינים • המהלך זכה לרוב בהצבעה במוסדות האיחוד ואושר • ברמאללה ניהלו מגעים אינטנסיביים באחרונה מול האירופאים כדי להפשיר את הכספים • רה"מ הפלשתיני: "האירופאים הם התורם הגדול ביותר כעת לרשות"

דנה בן שמעון
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

אחרי עיכוב של חודשים ארוכים בהעברת כספי הסיוע האירופי לפלשתינים, מדינות האיחוד האירופי החליטו לאשר את הסיוע לרשות.ההחלטה באה בתום הצבעה שבה רוב מדינות האיחוד תמכו במהלך והצביעו בעד.

נשיאת הנציבות האירופית,אורסולה פון דר ליין, ביקרה היום (שלישי) ברמאללה והודיעה רשמית במסיבת עיתונאים עם רה"מ הפלשתיני, מוחמד אשתיה, על חידוש הסיוע. גובה הסיוע עומד על כ- 250 מיליון יורו לשנה, והכספים צפויים לעבור בתקפה הקרובה. חלק מהסכום יוקצה לפרויקטים וסיוע בתחומים שונים בהם בריאות ורווחה, בעוד שהחלק האחר יופנה לתקציב הרשות הפלשתינית.

כספי הסיוע מהאיחוד עוכבו עד כהבשל ניסיונות של נציגי כמה מדינות אירופיות להתנות את המימון בביצוע שינויים בספרי הלימוד הפלשתיניים. ראש הממשלה הפלשתיני מוחמד אשתיה ציין שלשום בריאיון לטלוויזיה הפלשתינית שההנהגה לא תסכים לסיוע מותנה. גורמים פלשתינים סיפרו ל"ישראל היום" כי בכירי הרשות ניהלו מגעים אינטנסיביים בחודשים האחרונים עם מדינות האיחוד כדי להפשיר את המימון, והעריכו כי התמיכה הכלכלית בסופו של דבר תאושר.

עם זאת, הרשות הפלשתינית סובלת ממשבר כלכלי חריף ואין דיבמימון האירופיכדי לפתור אותו. משכורות פקידי הציבור ברשות הפלשתינית אינן משולמות במלואן, והתרומות החיצוניות לקופת הרשות הצטמצם בצורה ניכרת בעקבות הפסקת התמיכה הכספית מארה"ב והמדינות הערביות למעט אלג'יריה. "הבעיה תיפתר רק באמצעות חידוש המימון האמריקני והערבי, נוסף להפשרת כספי המיסים המוחזקים בידי ישראל", אמרו ברמאללה.

רה"מ הפלשתיני מוחמד אשתיה הודה לנשיאת הנציבות ואמר כי ההנהגה הפלסטינית מקווה שאירופה "תפעיל את כובד משקלה על ישראל כדי לעצור צעדים ההורסים את פתרון שתי המדינות. אנו זקוקים כיום ליוזמה מדינית לסיום הכיבוש, לעצירת הבנייה בהתנחלויות, ולהגנה על המקומות הקדושים". בתוך כך, בפגישתו אתמול עם נציגי הפרלמנט האירופי שביקרו ברמאללה, קרא אשתיה להחרים מוצרים מההתנחלויות ולא להסתפק בסימונם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...