אבו מאזן | צילום: אי.אף.פי

"אי אפשר לסבול את המצב כיום": אבו מאזן בוחן נקיטה של החלטות קשות בניסיון ללחוץ על ישראל

יו"ר הרשות הפלשתינית שוחח עם מזכיר המדינה האמריקני במהלך הלילה • אבו מאזן: "ישראל מבצעת טיהור אתני ופשעי מלחמה בצל השתיקה האמריקנית" • ראש המל"ל חולתא נפגש עם סגנית מזכיר המדינה האמריקני שרמן • האו"ם החליט להנציח את זכרה של העיתונאית הפלשתינית אבו-עאקלה

יו"ר הרשות הפלשתינית אבו מאזן, קיבל הלילה (בין שלישי לרביעי) שיחת טלפון ממזכיר המדינה האמריקני, אנתוני בלינקן, ודן איתו באירועים האחרונים בהר הבית, כך דיווחה סוכנות הידיעות הפלשתינית וואפא. 

אבו מאזן בוחן נקיטה של החלטות קשות בניסיון ללחוץ על ישראל, ארה"ב וגורמים בינלאומיים כדי לחדש את תהליך מדיני, כך דיווח הבוקר העיתון הסעודי א-שרק אל-אווסט. מקורות מסרו לעיתון כי אבו מאזן השתכנע שללא נקיטת צעדים אי אפשר להציל את תהליך השלום כרגע. המקורות ציינו כי התפתחות זאת הגיעה על רקע ההסלמה של התקיפות הישראליות על הפלשתינים וחוסר האונים של ארה"ב ואי יישום הבטחותיה לצד הפלשתיני, לרבות אי פתיחת הקונוסוליה לפלשתינים במזרח ירושלים.

לפי הדיווח, אבו מאזן הודיע לארה"ב, למצרים ולירדן כי הוא יגיב על כך ביישום החלטות המועצה המרכזית שהתקבלו לאחרונה, ביניהן הקפאת ההכרה בישראל. עוד דווח כי הצעד הבא לאחר כישלון של מאמצים של ירדן ומצרים לשכנע את ממשל ביידן לאמץ תוכנית לחידוש תהליך מדיני.

במקביל לשיחה בין בלינקן לאבו מאזן, סגנית מזכירת המדינה, וונדי שרמן, נפגשה היום עם ראש המלל איל חולתא בוושינגטון, שם דנו על חשיבות העבודה המשותפת של ישראלים ופלשתינים יחד כדי לשמור על רגיעה והורדת המתח.

שרמן חיזקה בפני ראש המל"ל חולתא את הצורך להתקדם למציאות שבה ישראלים ופלשתינים כאחד יכולים ליהנות מאמצעים שווים של ביטחון, חופש ושגשוג. הם הסכימו על הצורך בהמשך תיאום הדוק בין ארצות הברית וישראל כדי לקדם את הביטחון והיציבות האזוריים.

"הורשו להניף דגל ישראל בניגוד לסטטוס-קוו": השיחה בין אבו מאזן לבלינקן

"אי אפשר לסבול את המצב כיום, בצל היעדר האופק המדיני, וההגנה הבינלאומית לבני עמנו הפלשתיני, והתנערות שלטונות הכיבוש ממחוייבות", אמר אבו מאזן לבלינקן, והוסיף כי "הקיצונים היהודים הורשו להתפלל ברחבת אל-אקצא ולהניף דגל ישראל בניגוד לסטטוס קוו".

אבו מאזן טען כי ישראל ממשיכה לקבל החלטות חד צדדיות, במיוחד בירושלים, וכי "הכוחות הישראלים מסתערים מדי יום על מסגד אל-אקצא, נמשך הרג הילדים וגירושם והריסת הבתים בשכונות הפלשתיניות, בנוסף לפשעי המתנחלים והטרור שהם מפעילים נגד בני העם הפלשתיני".

"מחוייבים לפתרון שתי מדינות". בלינקן (ארכיון), צילום: רויטרס

אבו מאזן הדגיש כי ההנהגה הפלשתינית עומדת לקבל החלטות נגד ההסלמה הישראלית, לאור מה שכינה כחולשת הקהילה הבינלאומית ללחוץ על ישראל לקבל את ההחלטות של האו"ם. "ישראל מבצעת טיהור אתני ופשעי מלחמה, בצל השתיקה האמריקנית".

אבו מאזן תבע להוציא את אש"ף מרשימת ארגוני הטרור, וגם לפתוח את הקונסוליה בירושלים המזרחית, וגם החזרת פעילות משרדי אש"ף. "על ארה"ב לא להסתפק רק בהצהרות וגינויים, והפיכת הצהרותיה למעשים כי המצב בשטח לא מתקבל על הדעת", אמר אבו מאזן לבלינקן.

מזכיר המדינה בלינקן אמר כי ממשל ביידן מחוייב בפתרון שתי המדינות, והפסקת ההתרחבות בהתנחלויות, ולשמור על הסטטוס קוו והפסקת ההחלטות החד צדדיות  משני הצדדים. "אנו מחויבים לפתוח את הקונסוליה בירושלים, ומשלחת של דרגים גבוהים תגיע לאזור להכנת ביקור הנשיא ביידן  ותדון בכל הנושאים שעלו בשיחה עם אבו מאזן".

האו"ם ינציח את העיתונאית הפלשתינית, בלינקן לאבו מאזן: "נחקור את מותה"

במקביל, מזכיר המדינה בלינקן אמר והדגיש כי הממשל האמריקני יחקור את מות העיתונאית, שירין אבו עאקלה.

העיתונאית שירין אבו עאקלה, צילום: רשתות חברתיות

דבריו של בלינקן הגיעו יחד עם החלטת האו"ם להנציח את אבו עאקלה. האו"ם החליט לשמר את זכרה של העיתונאית ולקרוא על שמה תכנית "שירין אבו עאקלה להכשרת עיתונאים פלשתינים צעירים".

דובר האו"ם פרסם הודעה רשמית על התוכנית, שהתקבלה בברכה במשלחת פלשתין באו"ם. נציג פלשתין ריאד מנסור, הודה למזכ"ל האו"ם על המחווה וציין כי שירין אבו עאקלה הייתה קולו של העם הפלשתיני.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...