חודייפה אל-באדרי

בנו של מנהיג דאעש נהרג בסוריה

הערוץ הרשמי של המדינה האסלאמית הודיע כי חודייפה אל-באדרי, הבן של אבו באכר אל-בגדאדי, מצא את מותו במהלך מבצע של הארגון כנגד צבא אסד והכוחות הרוסיים

חודייפה אל-באדרי, בנו של מנהיג דאעש אבו באכר אל-בגדאדי, נהרג היום (שלישי) במהלך הקרבות בעיר חומס שבסוריה, כך הודיע הערוץ הרשמי של המדינה האסלאמית.

"חודייפה אל-באדרי.. בנו של הח'ליף... נהרג במהלך מבצע נגד נוסיירה והרוסים באזור תחנת הכוח בחומס", נכתב בהודעה של הארגון. המושג "נוסיירה" מתייחס לקהילה העלוואית בסוריה, הקהילה אליה משתייכים הנשיא אסד וצבאו.

בחודש שעבר, לאחר למעלה משנתיים שבהם הצטמצמו שטחי שליטת ארגון הטרור דאעש, עד שנוכחותו בסוריה כמעט התפוגגה, הצליחו אנשי הארגון לצאת במתקפת נגד מפתיעה נגד כוחות המשטר הסורי במחוז דיר א-זור. 

גורלו לא לגמרי ברור. אבו באכר אל-בגדאדי // צילום: אי.אף.פי

לוחמים של ארגון הטרור הצליחו לחצות את נהר הפרת ולחבר בין שתי המובלעות הגדולות שבידי הארגון צפונית לעיר בוקמאל, סמוך לגבול העיראקי. אנשי דאעש כבשו את הכפר אלג'לאא ועל פי דיווחים בכלי התקשורת המקומית הרגו לפחות שלושה חיילים סורים. 

גורלו של אל-בגדאדי לא לגמרי ברור, כשבעבר דווח מספר פעמים כי הוא נהרג. באפריל 2016 דווח כי מנהיג דאעש מצא את מותו במהלך תקיפה אווירית של כוחות הקואליציה בא-ראקה, סוריה. ביוני 2017 סוכנות הידיעות האיראנית דיווחה כי הוא "חוסל באופן ודאי". עם זאת, בפברואר האחרון, דווח ב-CNN כי אל-בגדאדי רק נפצע, ובעקבות כך החליט לוותר על ההנהגה, כך על פי קהילת המודיעין האמריקנית.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...