קבר אחים בעיר בוצ'ה באוקראינה | צילום: אי.אף.פי

"קברי אחים ומכוניות מלאות בגופות": חבר פרלמנט אוקראיני ביקר בלב התופת

אולכסיי הונצ'רנקו סיפר ל"ישראל היום" על ביקור בעיר ששוחררה מידי צבא רוסיה • "כאשר ראיתי בכביש המהיר לז'יטומיר מכונית עם ילד שנשרף בה, אולי בן 7-8, אי אפשר לשאת זאת", מספר המחוקק

"סיוט בלתי נתפס, גיהינום. קברי אחים, מכוניות מלאות בגופות. ראיתי מכונית עם משפחה, שלוש נפשות, סבתא, בתה ונכדתה. הגופה של סבתא נותרה בתוך מכונית, עם סימן ירייה בראש", כך תיאר אמש בשיחה עם "ישראל היום" את המחזות מהעיירה בוצ'ה שליד קייב אולכסיי הונצ'רנקו, ציר הפרלמנט האוקראיני.

הונצ'רנקו (42), ששהה אתמול יום שלם בעיירות בוצ'ה, הוסטומל ואירפן, שבהן ביצע צבא רוסיה פשעי מלחמה, התקשה לעכל את שראו עיניו. "הייתה שם מכונית עם אדם, שנורה למוות ואחר כך נמחץ על ידי טנק. במצב הזה, הוא נשאר לעמוד באמצע הכביש במשך חודש".

בהוסטומל, שסביבה ובתוכה התנהלו קרבות קשים ביותר, נתקל הונצ'רנקו בקבר משפחתי בחצר בית פרטי. "הם יצאו מהבית ונורו, ועד לשעות הלילה לא הצליחו לאסוף את הגופות. רק בלילה משכו אותן פנימה וקברו בחצר. אי אפשר היה לדמיין דבר כזה אפילו בגרוע שבסיוטים. זה מעבר לכל דמיון".

איך אתה מתמודד עם המראות האלה? אפשר לעכל אותם?
"מלחמה היא מלחמה, התחושות התקהו, אבל כאשר ראיתי בכביש המהיר לז'יטומיר מכונית עם ילד שנשרף בה, אולי בן 7-8, גופה חרוכה, - את זה אי אפשר לשאת", אומר הונצ'רנקו ומשתתק לכמה שניות.

אולכסי הונצ'רנקו בבוצ'ה על רקע טנק מושבת, צילום: באדיבות המצולם
חייל אוקראיני לצד גופת גבר בעיר בוצ'ה באוקראינה, צילום: איי.פי
ציוד צבאי ורכב הרוסים בבוצ'ה, צילום: אולכסי הונצ'רנקו

משרד ההגנה הרוסי טוען שהכל היה מבוים. מה אפשר לומר להם?
"זו פשוט תעמולה נאצית, הם כבר התעלו אפילו על גבלס עם העיקרון שלו של 'ככל שהשקר גדול יותר, כך יאמינו בו יותר'. הם משקרים באופן מפלצתי, כל הזמן. אני כבר לא מצליח להתפלא. בואו, הייתי אומר להם, בואו לבוצ'ה, להוסטומל, לאירפן, וספרו לאנשים במקום שהכל זה פייק".

הונצ'רנקו מספר כי למרות הזוועות, הדאגה מספר אחת של הרשויות כרגע היא אלה שנותרו בחיים. "זה עתה רק שחררו אותם. אין שם חשמל, מסיעים לשם סיוע הומניטרי. יש שם אלפי אנשים, הם זקוקים לכל – מזון, מים, חשמל. צריך לאסוף את הגופות, צריך לערוך בדיקות פתולוגיות, יש עוד עבודה עצומה לעשות שם, אבל החשוב מכל לספק לתושבים את המצרכים הבסיסיים"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...