"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ישראלי באוקראינה ל"ישראל היום": "היינו שאננים, כשברחתי ללביב - גם שם היו אזעקות"
דודו סלמה ברח עם אשתו מערבה: "העיר לביב ריקה לחלוטין, אין כמעט מכוניות או אנשים ברחוב" • עוד סיפר: "פנסיונר ששירת בצבא הסובייטי אמר לי - 'האנשים שהקזתי איתם דם בעבר כובשים לי היום את המדינה'" • בהמשך סלמה ואשתו עלו לאוטובוס לגבול עם פולין
דוד, אישתו, והפנסיונר מהצבא הסובייטי

ישראלי באוקראינה ל"ישראל היום": "היינו שאננים, כשברחתי ללביב - גם שם היו אזעקות"

דודו סלמה ברח עם אשתו מערבה: "העיר לביב ריקה לחלוטין, אין כמעט מכוניות או אנשים ברחוב" • עוד סיפר: "פנסיונר ששירת בצבא הסובייטי אמר לי - 'האנשים שהקזתי איתם דם בעבר כובשים לי היום את המדינה'" • בהמשך סלמה ואשתו עלו לאוטובוס לגבול עם פולין

יאיר אלטמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

דודו סלמה, ישראלי שנתקע במדינה עם אישתו המקומית, הצליח בעור שיניו להגיע ללביב שבמערב המדינה, היכן שממוקמת הנציגות הישראלית, אלא שגם שם נשמעות אזעקות. בהמשך, הם הצליחו לעלות על אוטובוס של השגרירות שהעביר אותם אל מעבר הגבול לפולין.

בראיון ל"ישראל היום" סלמה סיפר על המצוקה והרגעים הקשים: "בחמש בבוקר היו אזעקות, יצאנו מחוץ לבתים ועמדנו בכניסה למרתפים היכן שמאחסנים את הירקות. אחרי שעה של המתנה חזרנו לשגרה. בלבוב אין מטרו או מקום אחר מוגן".

סלמה סיפר: "עד עכשיו היינו מאוד שאננים, אבל גם בלביב התושבים דרוכים. אחד ישן ואחד ער בתורניות להעיר את המשפחה אם יש עדכונים או אזעקות. העיר ריקה לחלוטין אין כמעט מכוניות או אנשים ברחוב". עוד אמר: "אני מתכוון לעבור את הגבול לפולין היום בכל מקרה. לנוח שם מעט ולהגיע משם לארץ".

דודו מוסיף: "גרנו בקמנייץ פודילצקי הנמצאת ב-250 קילומטר מזרחה ללביב. הגענו ללביב שלשום בלילה עם התגברות הדיווחים על פלישה קרובה. אנו ישנים אצל קרובי משפחה של אשתי. הרבה מקומיים הולכים לבתי קיץ שלהם בכפרים הקטנים. לכמעט כל משפחה יש בתי קיץ כאלה. ההנחה היא שאין סיבה אסטרטגית להפציץ בכפרים הקטנים וההפצצות יתרכזו יותר בערים. הרבה מסרבים לעזוב את המדינה מטעמים פטריוטים".

דודו. "מתכנן לעבור את הגבול לפולין עוד היום",

"הבחור שאני מתארח אצלו הוא פנסיונר של הצבא הסובייטי ושלשום היה יום הצבא הסובייטי והוא קיבל טלפונים מחבריו לנשק לשעבר", סיפר סלמה, "הוא אמר לי איזה פרדוקס, האנשים שהקזתי איתם דם בעבר כובשים לי היום את המדינה".

סלמה העביר מסר לישראלים נוספים באוקראינה: "הייתי באמת שאנן. הגיעה השעה לצאת מהשאננות ולהציל את עצמכם פשוט. כמו שזה נראה עכשיו אף אחד לא עוזר לאוקרינה באמת. הייתה לי תקווה שמישהו יתערב, אך אני רואה שזה לא הולך לקרות. הצבא האוקראיני יכול לעכב אבל הוא לא יכול לעמוד מול הצבא הרוסי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...