"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"יגרום צער וחרטה": האיחוד נגד העברת השגרירויות לירושלים

דובר הנציבות האירופית ביקר את הסכמת קוסובו וסרביה להעביר את נציגויותיהן לבירת ישראל • שר החוץ הסרבי הביע הסתייגות מהמהלך ואמר כי יתקיימו לגביו דיונים נוספים

,עודכן
מטה הנציבות האירופית בבריסל, צילום: רויטרס

האיחוד האירופי הזהיר היום (שני) את ממשלות סרביה וקוסובו מפני העברת שגרירויותיהן לירושלים, זאת לאחר שהתחייבו למהלך בהסכם שיתוף פעולה כלכלי עליו חתמו בתיווך הנשיא האמריקני, דונלד טראמפ.

סוכנות הידיעות איי.פי. דיווחה כי דובר הנציבות האירופית, פיטר סטאנו אמר: "אין אף מדינה חברה באיחוד האירופי המחזיקה בשגרירות בירושלים. כל צעד מצד קוסובו וסרביה שיטיל ספק בעמדה המשותפת של האיחוד יגרום לצער ולחרטה".



סטאנו, שאמר את הדברים במהלך פגישה משותפת עם נשיא סרביה אלכסנדר ויצ'יץ' וראש ממשלת קוסובו, איברהים הוטי, טען כי האיחוד לא ידע מראש על החלק בהסכם הכולל את הידוק הקשרים עם ישראל והעברת הנציגויות לירושלים, זאת משום שהממשל האמריקני העביר לידיו רק את החלק העוסק בהידוק הקשרים הכלכליים בין בלגרד ופרישטינה.

בבלגרד, בכירים בממשלה נשמעו היום מהוססים בקשר להתחייבות להעברת השגרירות לירושלים. שר החוץ הסרבי, איוויצה דאצ'יץ', אמר כי ההחלטה הסופית על העברת השגרירות תצטרך לעבור סדרה נוספת של דיונים והחלטת הממשלה תיקבע לפי "כמה גורמים", בהם התפתחות הקשרים העתידית עם ישראל.

ההסכם, שנחתם בבית הלבן ביום שישי, נועד להסדיר יחסים כלכליים בין המחוז הסרבי לשעבר ובלגרד ונכלל בו סעיף לפיו תכונן קוסובו יחסים מלאים עם ישראל ותקים נציגות דיפלומטית בירושלים וסרביה תעביר גם היא את שגרירותה לבירה הישראלית. נשיא קוסובו, האשים ט'אצ'י, מיהר לברך על כינון היחסים עם ישראל ואמר ל"ישראל היום" כי מדובר בהסכם היסטורי.



טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר