"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בית הדין בהאג משיב לנתניהו: "ההחלטה לחקור את ישראל איננה פוליטית"
בית הדין הפלילי הבינלאומי פרסם מסמך, ובו שאלות ותשובות באשר להחלטה לחקור פשעי מלחמה שביצעה לכאורה ישראל • "שני הצדדים ייחקרו", נכתב
בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג // צילום: Gettyimages // בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג // צילום: Gettyimages

בית הדין בהאג משיב לנתניהו: "ההחלטה לחקור את ישראל איננה פוליטית"

בית הדין הפלילי הבינלאומי פרסם מסמך, ובו שאלות ותשובות באשר להחלטה לחקור פשעי מלחמה שביצעה לכאורה ישראל • "שני הצדדים ייחקרו", נכתב

נטע בר
, עודכן

לאחר מחאה ברחבי העולם נגד החלטת בין הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, לפיה בסמכותו לחקור פשעי מלחמה שבוצעו על ידי ישראל לכאורה, פרסם הארגון מסמך בו הוא מבהיר את משמעות התהליך ועונה להאשמות, הכוללות את אלו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, לפיהן מדובר בהחלטה פוליטית.

במסמך, הכולל שאלות ותשובות, נטען כי ההחלטה איננה בעל אופי פוליטי, זאת משום ש"התובע התייחס לסוגיה החוקית באשר להיות של הטריטוריה, הכוללת את הגדה המערבית, רצועת עזה ומזרח ירושלים, כפופה לחוק הבינלאומי ולסמכותו של בית המשפט. ההחלטה מכירה בכך שמעמדה החוקי של הטריטוריה דורש בירור נוסף".

בתגובה ישירה לדבריו של נתניהו נכתב: "בית המשפט הוא גוף שיפוטי עצמאי ולא משוחד המשמש כלי קריטי על מנת לתת מענה משפטי לפשעים החמורים ביותר תחת החוק הבינלאומי. בית המשפט הפלילי הבינלאומי פועל אך ורק תחת המסגרת החוקית של אמנת רומא, שהעניקה לו את סמכויותיו".

במסמך בחרו לציין כי ההחלטה נתונה לערעור ומוסברים בו התנאים הדרושים על מנת לערער על ההחלטה. כמו כן, מצויין במסמך באריכות כי ההחלטה של בית המשפט לא מהווה החלטה לקיים חקירה כלשהי וכי התובע הכללי של בית הדין יידרש להחליט האם לקיים חקירה שכזו.

התובעת לשעבר, פאטו בנסודה // צילום: רויטרס
התובעת לשעבר, פאטו בנסודה // צילום: רויטרס

עוד נטען כי גם במקרה של חקירה, היא לא תוגבל לצד אחד בסכסוך וגם פעולותיהם של הפלגים הפלשתיניים, בהם חמאס והג'יהאד האסלאמי, יבדקו בחשד לפשעי מלחמה.

בשבוע שעבר, ראש הממשלה נתניהו גינה את החלטת בית הדין ואמר: "כשבית הדין הבינלאומי בהאג חוקר את ישראל על פשעי מלחמה שקריים לגמרי, זאת אנטישמיות מזוקקת. בית הדין הזה הוקם כדי למנוע זוועות כמו השואה הנאצית נגד העם היהודי, וכעת הוא תוקף את המדינה היחידה של העם היהודי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...