"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שיחות הגרעין בווינה: איראן מציגה משא ומתן קשוח
הסבב השמיני של שיחות הגרעין מול איראן נפתח בארמון קובורג במרכז בירת אוסטריה באווירה של ציפיות נמוכות ביותר • המעצמות האירופיות כבר מכינות, למעשה, את הקרקע למצב שלא תושג כל התקדמות
שיחות הגרעין בווינה | צילום: אי.אף.פי

שיחות הגרעין בווינה: איראן מציגה משא ומתן קשוח

הסבב השמיני של שיחות הגרעין מול איראן נפתח בארמון קובורג במרכז בירת אוסטריה באווירה של ציפיות נמוכות ביותר • המעצמות האירופיות כבר מכינות, למעשה, את הקרקע למצב שלא תושג כל התקדמות

אלדד בק
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

המסר ששיגר מטהרן שר החוץ האיראני, חוסיין אמיר-עבדוללאיאן, שעות ספורות לפני חידוש המו״מ בוינה בין משלחת ארצו לנציגי חמשת המעצמות על החייאת הסכם הגרעין, היה ברור מאוד: כל הסיכומים שהושגו בסבבי השיחות הקודמים עם ממשלתו של הנשיא האיראני לשעבר רוחאני בטלים ומבוטלים. על השולחן מונחות כעת רק שתי טיוטות חדשות, שהועלו ע״י ממשלתו של הנשיא הנוכחי אברהים ראיסי בשבועות האחרונים - נוסחים עליהם, לדברי יועציו של השר, מתנהל מו״מ עקיף עם הממשל האמריקני. הנושא המרכזי בשיחות מבחינתה של איראן הוא הסרת כל הסנקציות על ייצוא נפט איראני, ללא מגבלות כלשהן, ועל הפקדת התשלום עבור הנפט במטבע זר בבנקים איראניים. האיראנים דוחים על הסף כל איום מצד המערב בדבר תאריכי יעד קרובים לפיצוץ המו״מ ומבהירים שלא יוותרו על הקווים האדומים שלהם בגלל לחץ זמן כלשהו שמייצרים האמריקנים והאירופים.

סבב השיחות השמיני על החייאת הסכם הגרעין עם איראן, הסבב השלישי מאז חודש המו״מ בסוף נובמבר תחת ממשלתו של הנשיא הנצי אברהים ראיסי, נפתח היום בארמון קובורג במרכז בירת אוסטריה באווירה של ציפיות נמוכות ביותר. המעצמות האירופיות כבר מכינות, למעשה, את הקרקע למצב שלא תושג כל התקדמות - שלא לומר פריצת דרך, וייווצר הצורך להשיג פתרון ביניים, שיקפיא את המצב הנוכחי וימנע הסלמה נוספת, כהטלת עיצומים חדשים על איראן. טהרן, מצדה, אותתה על נכונות להסתפק בפשרה מעין זו, כשהכריזה בסוף השבוע האחרון שאין בכוונתה לחצות את רף 60% של העשרת אורניום. עם זאת, איראן לא מראה כל נכונות לחזור בה מהפרות ההסכם מצדה, שאפשרו לה לקדם את תוכנית הגרעין שלה בחודשים האחרונים - תנאי מוקדם מוצהר של הממשל האמריקני להסרת העיצומים והימנעות מהטלת עיצומים נוספים.

וכך, בעוד ראש המשלחת האיראנית לשיחות הגרעין, סגן שר החוץ עלי באגרי קאני, חזר היום לוינה וקיים התייעצויות נפרדות עם שגרירי סין ורוסיה, עם מזכ״ל שירות החוץ של האיחוד האירופי, ועם שגריר צרפת - הנתפסת בעיני האיראנים כ״אגוז הקשה״ בקרב האירופים, כינס בטהרן שר החוץ אמיר עבדוללאיאן מסיבת עיתונאים בה הבהיר את עמדת ארצו: ״הדבר החשוב ביותר עבורנו הוא להגיע לנקודה שבה נפט איראני יוכל להימכר בקלות וללא מכשולים. יש לאפשר לנו להנות מכל ההטבות הכלכליות (שנכללו בהסכם הגרעין המקורי מ-2015) במגזרים השונים״. כלומר, טהרן דורשת את הסרה מוחלטת של העיצומים הדרקוניים על מגזרי הנפט והבנקאות, שהטיל ממשל טראמפ ושגרמו לפגיעה קשה ביותר בכלכלה האיראנית כתנאי לכל הסכם עתידי שהוא.

המקום שבו מתקיימות השיחות בווינה, צילום: רויטרס

שר החוץ האיראני דרש גם גיבוש הסכם על מנגנון פיקוח על הסרת העיצומים שהוטלו על ארצו וקבלת ערובות להבטחת ההקלות בעיצומים. דובר משרד החוץ האיראני, סייד ח׳טיבזאדה, הבהיר מצדו שאיראן לא תסכים לכל הסדר מעבר למה שנכלל בהסכם הגרעין המקורי ולא תסבול כל דרישה לפגיעה בהטבות שהיתה אמורה לקבל בהתאם להסכם זה. הוא הוסיף, שארצו משתתפת בשיחות כדי להשיג ״עסקה טובה״ וטהרן מקווה שהצדדים האחרים ינצלו את ההזדמנות הזו.

בעוד דיפלומטים מערביים התריעו ערב חידוש השיחות שנותרו רק שבועות ספורים להשגת הסכם מחודש, הסבירו האיראנים שהם חזרו לוינה עם רצון מלא להישאר שם ככל הנדרש והביעו תקווה ששאר הצדדים יהיו מוכנים להיכנס למו״מ על תוכן הסכם ההחייאה. ראש המשלחת הרוסית, מיכאיל אוליאנוב, הממלא תפקיד מרכזי של תיווך בין הצדדים, העריך שהאמירות מכיוון טהרן מעודדות כמו גם העובדה שהצדדים החליטו לחדש את השיחות במועד מאוד לא שגרתי: בין חג המולד לשנה האזרחית החדשה, תקופה שבה נמנעים מ״עסקים לא רציניים״. אוליאנוב סבור, שניתן להגיע להסכם עד לתחילת פברואר. לאחר התייעצויות מקדימות בין המשלחות השונות, התכנסו נציגי המעצמות - רוסיה, סין, בריטניה, צרפת וגרמניה עם המשלחת האיראנית לישיבת מליאה ראשונה, בעוד שהאמריקנים ממשיכים להשקיף מקרבת מקום על המחזה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...