נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, חולל סערה תקשורתית היום (שבת) כשרמז שכתבת רשת החדשות האמריקנית CNBC לא הבינה את דבריו משום שהיא "יפיפיה".
את הדברים בעלי הטון השובניסטי אמר הנשיא הרוסי במהלך ראיון עם הכתבת האמריקנית הדלי גמבל, ששאלה אותו לגבי הטענות כלפי רוסיה כי היא משתמשת במחירי הנפט והגז הטבעי כנשר נגד האיחוד האירופי.
"הנה אישה יפיפיה, יפה מאוד. אני אומר לה דבר אחד ומיד היא אומרת לי את הדבר ההפוך, כאילו היא לא שמעה מה אמרתי", אמר פוטין בשפה הרוסית למאזיני הפאנל בו נשאלה השאלה. "האם מה שאמרתי כל כך קשה להבנה?" תהה הנשיא הרוסי בפני הקהל.
גמבל עצמה חייכה במבוכה והרימה את גבותיה. היא השיבה לנשיא כי "שמעה" אותו אך היא מעוניינת לדעת למה ארצו השתהתה זמן כה רב לפני שהגדילה את אספקת הגז הטבעי לאירופה על מנת לעלות על הדרישה הגוברת.
על אף שפוטין דחה את דבריה של הכתבת, יתר הרעיון התנהל באופן מקצועי יותר כשפוטין שוטח את עמדתה של רוסיה והדגיש כי הטענות על שימוש בגז הטבעי כנשק הן כזב שמופץ על מנת לפגוע ברוסיה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו