ימים ספורים לפני ראש השנה, צמרת הפוליטיקה, הדיפלומטיה והתקשורת בגרמניה התכנסה לאירוע השנתי היוקרתי BILD 100 בברלין, מפגש המרכז מדי שנה את הדמויות המשפיעות ביותר בחברה הגרמנית ומאורגן על ידי עיתון BILD הנפוץ ביותר בגרמניה.
רבה של ברלין, הרב יהודה טייכטל, ניצל את המפגש לסדרת שיחות עם הדרגים הבכירים ביותר בממשל, שעסקו במאבק הנחוש באנטישמיות ובביצור עתידה של הקהילה היהודית במדינה.
בין היתר, נערכו שיחות עם שר החוץ הגרמני יוהאן ואדפול, שר הפנים אלכסנדר דוברינדט, ושר האוצר וסגן הקנצלר לארס קלינגבייל.
השיחה עם שר החוץ ואדפול, נערכה בצל נסיעתו הקרובה לעצרת הכללית של האו”ם בניו יורק. הרב טייכטל הדגיש בפני שר החוץ את החשיבות שבעמידה איתנה לצד הקהילות היהודיות ובהגנה על הערכים המשותפים של חירות ודמוקרטיה: "החשיבות של עמידתך לצד ישראל והעם היהודי - משמעותית ביותר".
במקביל, בפגישתו עם שר הפנים דוברינדט, הודה לו הרב על עמידתו הנחושה נגד גלי האנטישמיות. השניים שוחחו על הצורך להבטיח כי החיים היהודיים במדינה לא רק יהיו מוגנים מאיומים – אלא ימשיכו להתפתח ולשגשג.
במהלך האירוע נערכו גם פגישות עם מנכ”ל קונצרן המדיה הגרמני Axel Springer מתיאס דפנר, ועם פרידה שפרינגר, אלמנתו של מייסד הקונצרן. בפניהם הובעה הערכה למחויבות ארוכת השנים של הקבוצה ושל העיתון BILD לחיים היהודיים, והודגש כי "בתקופה מאתגרת זו, לקול ציבורי ברור ואמיץ יש משמעות עצומה".
באירוע נרשמו שיחות גם עם הממונה על שגרירות ארה”ב בגרמניה אלן מלצר, הבישוף היינר וילמר, לצד שגרירים ונציגים בכירים נוספים מהחיים הציבוריים במדינה.
לצד הדיונים המדיניים, הוצגו לבכירי הממשל תוכניות הענק להקמת בית הכנסת החדש והגדול בברלין - הצפוי להוות נדבך מרכזי בביסוס העתיד היהודי בעיר וישמש מרכז לתפילה, ללימוד ולחיי קהילה.
חשיפת התוכניות מגיעה בטיימינג סמלי, כאשר חב"ד ברלין מציינת בימים אלה 30 שנה לפעילותה, מאז הגיעו הרב טייכטל ורעייתו הרבנית לאה לעיר והחלו בבניית תשתית מוסדות החינוך והרווחה של הקהילה.
"דווקא לקראת ראש השנה אנו מביטים קדימה באמונה ובאנרגיה חיובית", סיכם הרב טייכטל את המסר שיצא מן המפגשים. "התשובה שלנו לחושך היא להוסיף אור. אנו מודים לידידינו שעומדים לצד הקהילה ופועלים לכך שהחיים היהודיים בגרמניה ימשיכו לצמוח ולפרוח".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
