"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"מאמין שמלי מוגבלת ביצירת קשר": קרוב הנעדרות בווינה מדבר מאוסטריה

רונן יהלומי, המרכז מאוסטריה את החיפושים אחר אחותו מלי ואחייניתו ליאל, דוחה את הטענות לאי סדרים בבנק מצד אחותו • הוא מבקש מהציבור לא לאמץ ספקולציות: "שמתי את הרגשות בצד, אנחנו עושים הכל כדי להחזיר אותן הביתה"

,עודכן
0השמעה
רונן יהלומי לצד אחייניתו ליאל ואחותו מלי , .
"אל תשללו שום כיוון חקירה". רונן יהלומי לצד אחותו מלי ואחיינתו ליאל. צילום: .

רונן יהלומישוהה בימים אלה בווינה ומרכז אתהחיפושים אחר אחותו מלי ואחייניתו ליאלשנעדרות מזה שישה ימים. לצד החשש הגובר לחייהן הוא נאלץ להתמודד עם שמועות לפיהן היעלמותן קשורה לתפקידה בבנק ירושלים, טענות שהוכחשו רשמית על ידי הנהלת הבנק.

יהלומי שוהה בדירה שכורה במרכז וינה ומנהל משם את הקשר מול הרשויות. "מרגע שנחתתי כאן שמתי את כל הרגשות בצד", הוא מספר. "את הבכי, את הפחד מהמצב שבו הן נמצאות. אנחנו ארבעה אחים, כולנו בקשר טוב, גם הילדים שלנו בקשר טוב וכולם מודאגים. רק לפני עשרה ימים חגגנו 50 למלי, היינו שם כל האחים, האחיינים, חברים שלה, המצב הזה תלוש לגמרי מהמציאות".

הוא מעריך כי אחותו אינה יכולה ליצור קשר מרצונה. "מלי אחותי היא אשת משפחה", הסביר יהלומי."היא אמא חד הורית שגידלה את ילדיה בצורה מעוררת השראה, היא סבתא לנכד שרק נולד לאחרונה, היא גם ילדה שמטפלת באמא שלה במסירות, היא אישה אחראית. אני מאמין שהיא מוגבלת ביצירת קשר, אני לא מאמין שאם היא הייתה רואה את כל מה שמדווח, היא לא הייתה מרימה טלפון או מעבירה מסר שהכל בסדר איתה".

מעבר לדאגה, המשפחה מתמודדת עם פרסומים המרמזים על קשר בין ההיעלמות לתפקיד הניהולי שמלי ממלאת בבנק ירושלים. "אני לא יודע מאיפה הסיפור הזה צץ", ציין יהלומי, והקריא את התגובה הרשמית של הבנק: "תראה מה הם אמרו, גם הבנק אומר שהשמועות לא נכונות, הן הוציאו תגובה שאמרה ש'בהמשך לבדיקה שבוצעה לא נמצא כל ממצא המעיד על פעולות חריגות כלשהן מכספי הבנק או נכסיו'. זה נשמע לא הגיוני".

"וכל יום שעובר מרחיק אותנו עוד קצת מהיכולת לשלוט על האירוע". אחיה של מלי יהלומי,צילום: ניסן שטראוכלר

לדבריו, הזמן החולף מקשה על ניהול הסיטואציה. "עברו כבר 6 ימים וכל יום שעובר מרחיק אותנו עוד קצת מהיכולת לשלוט על האירוע הזה, אבל אנחנו עושים כל מה שאפשר כדי להחזיר אותן הביתה", אמר.

במקביל הוא פנה בבקשה לציבור בישראל."הסיפור תמוה, אני מבין. אבל באותה מידה כאדם שאחותו ואחייניתו נעדרת, אני מבקש שלא ישללו כיוון חקירה כזה או אחר. לגבי ספקולציות ושמועות, אין לי יכולת להתייחס לכל שמועה, להפריך ולסתור, הרבה אנשים זורקים לאוויר כל מיני דברים. בואו נחכה, לא לשפוט כל כך מהר, תמנעו מלאמץ שמועות כאמת ותתמקדו במה שגורמים רשמיים אומרים".

את דבריו סיכם יהלומי בתקווה לסוף טוב: "חגגנו לא מזמן לאחותי 50, זה היה אירוע מאוד משמח שחגגנו יחד כמשפחה קרובה. אני מאוד מקווה שמלי וליאל ימצאו במהירות ויחזרו אלינו בשלום ונוכל להתאחד שוב כמשפחה".

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר