פסל הרמב״ם ברובע היהודי של העיר קורדובה שבספרד רוסס בצלב קרס. צלב הקרס התגלה על בסיס הפסל אתמול (שבת) בבוקר.
עיריית קורדובה גינתה את המעשה, וסגנית ראש העיר, סינטיה בוסטוס, הגדירה אותו כ״תקיפה על מורשת העיר״. חקירת המקרה הועברה מהמשטרה המקומית לארצית, אך טרם דווח על מעצרים או התקדמות בחקירה.
En #Córdoba, en la estatua de Maimonides, el ayuntamiento ante una esvástica NAZI, en vez de limpiar y combatir el discurso de odio, pone una valla para tapar las vergüenzas. pic.twitter.com/6akKLUy4FO
— Sergio (@damasco1812) August 1, 2026
הפסל, עשוי ברונזה, הוצב בכיכר בשנת 1964 לציון 760 שנה למות הרמב״ם, בן העיר. הפסל, יצירתו של הפסל הספרדי אמדאו רואיס אולמוס, נחשב מאז לאחד מהסמלים המזוהים ביותר עם קורדובה.
הרמב״ם נולד בקורדובה במאה ה־12, אך נאלץ לעזוב את העיר יחד עם משפחתו בגיל צעיר בשל רדיפות מצד השלטון. משפחתו נדדה למרוקו ולאחר מכן לארץ ישראל, עד שהשתקעה בעיר פוסטאט שבמצרים, שם חי את מרבית חייו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו