"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
איראן מבריחה סוכנים סמויים דרך תעלת למאנש: "יש לנו אנשים שמחכים להוראות"
רשויות בריטניה עצרו בני אדם המקושרים לשירותי הביון של טהרן שניסו לחדור למדינה על גבי סירות קטנות דרך תעלת למאנש • גורמים טענו כי רשתות הברחה המופעלות על ידי משמרות המהפכה מנהלות חלק מנתיבי סחר בני אדם • ראש ה-MI5, קן מקאלום, הזהיר בעבר כי סוכנות הביון עקבה אחר יותר מ-20 מזימות בחסות איראן אשתקד
חמושים של משמרות המהפכה. צילום: רויטרס
דיווח בבריטניה

איראן מבריחה סוכנים סמויים דרך תעלת למאנש: "יש לנו אנשים שמחכים להוראות"

רשויות בריטניה עצרו בני אדם המקושרים לשירותי הביון של טהרן שניסו לחדור למדינה על גבי סירות קטנות דרך תעלת למאנש • גורמים טענו כי רשתות הברחה המופעלות על ידי משמרות המהפכה מנהלות חלק מנתיבי סחר בני אדם • ראש ה-MI5, קן מקאלום, הזהיר בעבר כי סוכנות הביון עקבה אחר יותר מ-20 מזימות בחסות איראן אשתקד

,עודכן
0השמעה
[object Object]

איראן מנצלת את נתיבי ההגירה הבלתי חוקית ומחדירה סוכנים סמויים לבריטניה דרך תעלת למאנש, כך חשף העיתון הבריטי "דיילי טלגרף" אמש (שישי). לפי הדיווח, רשויות ההגירה בבריטניה לכדו אנשים המקושרים לשירותי הביון של טהרן שניסו להיכנס למדינה על גבי סירות קטנות.

מבריחי בני אדם באירופה סיפרו לעיתון כי המשטר באיראן סייע למהגרים ששהו בעיר קאלה שבצרפת להגיע לבריטניה, וזאת בתמורה ל"טובה עתידית" שיידרשו לעשות לאחר שיתמקמו באנגליה. כדי לבלום זאת, משרד הפנים הבריטי נעזר ברחפנים ובמגדלי תצפית חכמים המצוידים בבינה מלאכותית כדי לעקוב אחר כלי שיט חוצים.

מהגרים על סירת גומי בדרכם לבריטניה (ארכיון),צילום: איי.אף.פי

לפי גורמים רשמיים בטהרן, רשתות ההברחה הללו מנוהלות בפועל על ידי משמרות המהפכה (IRGC), וחלק מנתיבי סחר בני אדם בין המזרח התיכון לאירופה נמצאים בשליטתם המלאה. החשודים שנתפסו בסירות הקטנות מקושרים ככל הנראה למשרד המודיעין והביטחון של איראן. החשיפה מגיעה זמן קצר לאחר שאיראן איימה לתקוף בסיס של חיל האוויר הבריטי בעקבות החלטה להאריך את ההיתר לשימוש אמריקני בו.

מקורות איראניים ציינו כי במסגרת רשתות ההברחה - המופעלות על ידי "יחידה 700", זרוע הלוגיסטיקה של כוח קודס, חטיבת המבצעים החשאיים הזרים של משמרות המהפכה, שנקשרה לאספקת כלי נשק ומימון לחמאס, לחזבאללה ולחות'ים, לצד ארגוני טרור איסלאמיסטיים נוספים. גורם איראני אמר: "אל תשכחו שלכוחות המזוינים שלנו יש השפעה ומקרים שבהם הם מנהלים את נתיבי ההברחה אם ירצו. כרגע יש לנו אנשים ממש שם בלונדון, אנשים מהפכניים שאכפת להם מהעולם ומחיי ילדים - הם מחכים שנגיד למה עליהם לעשות. עוד לא עשינו זאת, אבל אנחנו יכולים בקלות להפוך את לונדון ללא בטוחה עבורכם אם נרצה. נתיבי הברחה אלו חשובים ושימושיים יותר מהטילים עבורנו - אנחנו לא צריכים טיל כדי לפגוע בלונדון, זה קל יותר מזה".

איש משמרות המהפכה באיראן,צילום: רויטרס

עם זאת, ידוע כי מספר האיומים המגיעים דרך סירות קטנות מתגמד לעומת כמות האנשים המזוהים עם משמרות המהפכה שנכנסים לבריטניה בטיסות חוקיות מאירופה. פקידים ציינו בפני ה"טלגרף" כי הרדיקליזציה וההפעלה של הפזורה האיראנית בלונדון ושימוש בשלוחים בבריטניה מהווים סיכון ביטחוני לאומי גדול יותר מאשר הסירות הקטנות, שהן לרוב דרך יקרה ולא אמינה.

קן מקאלום, ראש ה-MI5, הזהיר בחודש אוקטובר כי סוכנות הביון עקבה אחר "יותר מ-20 מזימות פוטנציאליות קטלניות בחסות איראן" במהלך 12 החודשים שקדמו לכך. הוא גם הזהיר כי איראן עושה "שימוש נרחב בפושעים", כולל סוחרי סמים כשלוחים לביצוע משימות עבור טהרן בבריטניה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו