ברברה באטש: "דורשים מיהודים להצטדק על המדיניות הישראלית". צילום: BFMTV

הדיג'יי היהודייה נאלצה לעצור הופעה בגלל הפגנות פרו-פלסטיניות: "אנטישמיות טהורה"

הופעתה של הדיג'יי והאמנית הצרפתייה-יהודייה ברברה באטש בגרנובל הופסקה כשפעילים פרו-פלסטינים ואנשי מפלגת השמאל LFI החלו להפגין • באטש תובעת את מפלגת השמאל הקיצונית בגין הסתה לשנאה ולאלימות: "חופש הביטוי בסכנה"

הדיג'יי והאמנית הצרפתייה-יהודייה ברברה באטש נמצאת בסערת רגשות בעקבות עצירת הופעתה בשבת האחרונה בעיר גרנובל שבצרפת, לאחר שפעילים פרו-פלסטינים ופעילים ממפלגת השמאל "לה פרנס אינסומיז" (LFI) פרצו למקום.

בראיון לרשת BFMTV אמש (רביעי) אמרה באטש כי היא "עדיין במצב של הלם" בעקבות האירוע, שהוביל לפתיחת חקירה פלילית בידי הרשויות. באטש התייחסה לכרוזים שחולקו על ידי פעילי מפלגת השמאל במקום וקבעה כי מדובר בטקסטים "אנטישמיים טהורים". בתגובה לדבריה של ראש סיעת LFI בפרלמנט, מטילד פאנו, שטענה כי לא מדובר בכרוז פוגעני, אמרה באטש: "בשלב מסוים הם יצטרכו לקחת אחריות על ההשלכות של האמרות שלהם. אני כועסת".

 

שרת התרבות הצרפתייה, קתרין פגאר, נועדה עם באטש והביעה את מחויבותה להגן על אינטגרטיביות האמנית. באטש שחזרה את רגעי האימה בהופעה: "פחדתי שהמצב ידרדר עבור הצוותים ועבור הקהל, לאור האגרסיביות שהייתה שם". למרות החוויה הקשה, האמנית הבהירה כי אינה מתכוונת לבטל את הופעתה המתוכננת בעוד שלושה ימים - מופעה האחרון לקיץ זה. "אלך לשם עם אותה גאווה להפיץ מסרים של שלום ואהבה. חופש הביטוי נמצא בסכנה, אך לא איכנע לפחד או לכעס".

באטש שיתפה בתחושה הקשה כי היא נלכדה בין שני הקצוות הפוליטיים: "יש לי הרגשה שאני נמצאת במלחציים. אני יעד תקיפה הן של הימין הקיצוני והן של LFI, מייחסים לי כוונות שאינן שלי". היא יצאה בתוקף נגד ההכללה הנעשית כלפי יהודים: "לדרוש מיהודים להצטדק על המדיניות הישראלית זה לא נורמלי. אני יהודייה צרפתייה, ויש לי דין וחשבון לתת רק על המדיניות של המדינה שלי שבה אני מצביעה - גם אם יש לי דעה על המלחמה האיומה הזו".

היא חשפה כי מאז התקרית היא סופגת אמירות אנטישמיות קשות, ובהן קריאות כמו "יהודייה מסריחה" ו"היטלר לא סיים את העבודה". למרות זאת הדגישה: "זה לא ישתיק אותי".

הפרקליטות בגרנובל פתחה בחקירה בגין "עבירה של שיבוש מאורגן של חירויות". מחאת הפעילים הגיעה בעקבות קריאה לחרם מצד הסניף המקומי של LFI, שהאשים את באטש בהשתתפות באירוע שנערך בשנת 2025 במעון שגריר צרפת בישראל, וכן על כך שחתמה על עצומה למען הצעת חוק להיאבק בפורמטים חדשים של אנטישמיות (הצעת חוק שנויה במחלוקת).

ז'אן לוק מלנשון, מנהיג LFI,

כ־300 אנשי תרבות ואישי ציבור, ובהם השחקנים אלין צ'אבט וג'רלדין נקש, חתמו על מכתב תמיכה בדיג'יי היהודייה שפורסם בעיתון הצרפתי "ליברסיון". מחבר העצומה, ז'ונאס פרדו, מדריך בעמותת "Boussole antiraciste", כתב: "ההגנה על זכויות העם הפלסטיני היא מאבק דחוף, לגיטימי והכרחי. אך לא ניתן להצדיק הדהוד של האשמות חסרות שחר נגד אדם בשל זהותו, שיוכו המשוער או דעותיו".

באטש, דמות מוכרת בסצנת המסיבות והקהילה הגאה בפריז, כבר הייתה בעבר יעד למתקפת בריונות רשת שלוויי בחשיפת שנאה על רקע משקלה, נטייתה המינית ויהדותה, לאחר שהשתתפה בטקס הפתיחה של המשחקים האולימפיים בפריז ב־2024.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...