הפסדה של נבחרת מרוקו לצרפת הלילה (בין חמישי לשישי) ברבע גמר המונדיאל הוציא המוני אוהדים מאוכזבים וזועמים לרחובות ערי אירופה - בהן האג, אסמטרדם, פריז ולונדון - במה שהפך במהרה להפרות סדר אלימות ולעימותים עם שוטרים.
בהולנד, בה מונה הקהילה המרוקאית מעל ל-400 אלף בני אדם, פרצו מהומות במספר ערים ברחבי המדינה - ועימותים התפתחו מול שוטרים.
באמסטרדם תועדו צעירים יורים זיקוקים ומשליכים חפצים לעבר כוחות משטרה שהגיעו למקום על מנת לפזר את ההתקהלויות. ברובע אוסדורפ נרשמו הפרות סדר ואף כמה הצתות, ומספר מוקדים נוספים בעיר הפכו לזירות עימות, שפוזרו לבסוף על ידי כוחות הביטחון.
בהאג נרשמו הפרות סדר בכמה מוקדים, בהם צומת מרכזית בעיר. כוחות משטרה הוזעקו למקום, חסמו מספר רחובות ופעלו לפיזור ההמון, לאחר שקצינים התריעו כי יפעלו בכוח אם ההתקהלויות לא יתפזרו.
גם צרפת ספגה מהומות לאחר ההפסד. אוהדי מרוקו הציתו שריפה בסמוך למגדל אייפל בפריז, המונים תועדו רודפים אחרי שוטרים ומנסים לתקוף אותם באלימות.
תיעודים מטרידים במיוחד הגיע במהלך הלילה מלונדון. המון מעריצי מרוקו הזועמים התפרעו ברחובות העיר, התעמתו עם כוחות הביטחון ותקפו שוטרים באמצעות השלכת חפצים לעברם. לפחות שוטר אחד נפצע בראשו, ככל הנראה מפגיעת בקבוק זכוכית, וארבעה מתפרעים נעצרו על ידי המשטרה.
דובר משטרת המטרופולין פרסם הצהרה בה תיאר את השתלשלות האירוע: "השוטרים הוזעקו לאחר שקבוצת אנשים התקהלה בכביש וחסמה את התנועה, האירוע הסלים לאחר מכן כאשר הקבוצה השליכה בקבוקים וירתה זיקוקים. כתוצאה מכך, שוטרים נוספים נפרסו באזור. שוטר אחד פונה לבית החולים בעקבות פגיעות ראש, ונראה כי הוא נפגע מבקבוק זכוכית. לא דווח על נפגעים נוספים. השוטרים נשארו באזור וביצעו ארבעה מעצרים בגין הפרת סדר אלימה, כאשר הקבוצה התפזרה והכביש נפתח מחדש בסביבות השעה 01:00".
בתיעוד נוסף מבירת אנגליה נצפו קבוצת מתפרעים כשהם מכתרים את רכבה של צעירה בריטית שנקלעה לאזור המהומות בעיר, ותוקפים את רכבה באלימות - עד שהצליחה לנסוע ולהימלט מהמקום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
