מצעד החיים, 2025. צילום: יוסי זליגר

בעקבות המצב הביטחוני: בוטלו המשלחות הישראליות למצעד החיים בפולין

ההחלטה התקבלה בשל העלייה בסיכון הביטחוני והקשיים הלוגיסטיים בטיסות מישראל • במסגרת האירוע השנה היו אמורים להשתתף כ-1,000 ישראלים מתוך כ-8,800 צועדים מכל העולם

[object Object]

עמותת מצעד החיים בישראל הודיעה היום על ביטול יציאתן של כלל המשלחות הישראליות לפולין לקראת מצעד החיים שיתקיים ביום הזיכרון לשואה ולגבורה. ההחלטה התקבלה בשל העלייה בסיכון הביטחוני והקשיים הלוגיסטיים בטיסות מישראל, הכוללים צמצום במספר הטיסות והגבלות על נוסעים.

במסגרת האירוע השנה היו אמורים להשתתף כ-1,000 ישראלים מתוך כ-8,800 צועדים מכל העולם, בהם גם כ-60 שורדי שואה מישראל בגילאי 85 עד 100, שתוכננו להוביל את המצעד לצד שורדים נוספים מרחבי העולם. בעמותה הדגישו כי לאחר בחינת כלל החלופות, הוחלט כי לא ניתן להבטיח יציאה בטוחה שאינה מסכנת את המשתתפים.

בין המשלחות שבוטלו: משלחת שורדי השבי מיוזמת קרן מנומדין, משלחת של ארגון אלמנות ויתומי צה״ל, קבוצות מהייטק הישראלי ונציגות יוצרי תוכן. למרות הביטול, המצעד עצמו יתקיים כמתוכנן בהשתתפות כ-6,500 משתתפים מהעולם.

מנכ״לית מצעד החיים בישראל, רויטל יכין קרקובסקי, מסרה כי מדובר בהחלטה קשה אך הכרחית: “בלב כבד אך מתוך אחריות לשלום השורדים והמשתתפים, לא ניתן לקיים השנה יציאה בטוחה מישראל”. לדבריה, הנציגות הישראלית צפויה לשוב ולהשתתף במצעד בשנה הבאה.

מצעד החיים באושוויץ, ארכיון, צילום: אי.פי

גם מייסד ומנכ״ל Fiverr, מיכה קאופמן, התייחס לביטול ואמר כי למרות האכזבה, המחויבות להנצחת זיכרון השואה רק מתחזקת, במיוחד על רקע הירידה במספר השורדים.

מצעד החיים נחשב לאחד מאירועי הדגל של יום הזיכרון לשואה ולגבורה, ובמהלכו צועדים מדי שנה אלפי משתתפים מאושוויץ לבירקנאו, לזכר קורבנות השואה ולמען העברת הזיכרון לדורות הבאים

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...