"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אנטישמיות בגרמניה: החשוד הצדיע במועל יד והצית את בית הכנסת
ניסיון הצתה התרחש בעיר גיסן לאחר שחשוד הדליק מכולה של נייר בסמוך למבנה בית הכנסת • מצלמת האבטחה חושפת את החשוד, שזהותו לא פורסמה, כשהוא מבצע תנועה נאצית ומדליק את האש
תיעוד מחריד מגרמניה. מצדיע במועל יד - ומצית את בית הכנסת . צילום: ללא קרדיט

אנטישמיות בגרמניה: החשוד הצדיע במועל יד והצית את בית הכנסת

ניסיון הצתה התרחש בעיר גיסן לאחר שחשוד הדליק מכולה של נייר בסמוך למבנה בית הכנסת • מצלמת האבטחה חושפת את החשוד, שזהותו לא פורסמה, כשהוא מבצע תנועה נאצית ומדליק את האש

ניסן שטראוכלר, כתבנו באירופה
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

גבר בן 32 נעצר בחשד שניסה להצית הלילה את בית הכנסת בעיר גיסן בגרמניה. לפי דיווחים בתקשורת הגרמנית, הגבר הצית מכולה של נייר ופסולת בכניסה לבניין הקהילה היהודית.

גרמניה%3A מצדיע במועל יד ומצית את בית הכנסת %2F%2F רשתות חברתיות

בסרטונים שנלקחו ממצלמות האבטחה מחוץ לבית הכנסת תועד החשוד כשהוא מצדיע במועל יד מול שער הכניסה למבנה. לאחר מכן הוא צולם מצית את מכולת הנייר הצמודה למבנה, כאשר להבות האש אוחזות במהרה באשפה ובקירות המבנה. לפי הסרטון נראה שהחשוד פיזר חומר תבערה שגרם לשריפה מהירה של הפסולת ולפגיעה בקירות החיצוניים של בית הכנסת

החשוד בהצתת בית הכנסת בגרמניה מצדיע במועל יד, צילום: מצלמת אבטחה

האש פרצה אתמול בלילה בשעה 20:35 ועד ראיה דיווח על כך לשירותי החירום שהגיעו לזירה במהירות, כולל שירותי כיבוי אש ומספר ניידות משטרה. השוטרים עצרו חשוד במקום ההצתה ומכבי האש הצליחו לעצור את האש לפני שהיא התפשטה לתוך בית הכנסת. למרות זאת, נרשם נזק לתריס גלילה בבניין ולשער הכניסה לבית הכנסת.

על פי המשטרה המקומית, החקירה הראשונית מצביעה על כך שהגבר פעל לבדו. ממצאים עדכניים מצביעים על כך שהוא הצית נייר פסולת שאוחסן במיכלי גליל. איש לא נפגע בתקרית.

הרקע והמניע של בן ה-32 אינם ידועים כרגע ונמצאים תחת חקירה אינטנסיבית, על פי הודעת המשטרה לעיתונות. היקף הנזק לרכוש טרם נקבע.

לורנס דה דונגס, סגן ראש הקהילה בגיסן אמר כי, "הלילה אירע ניסיון הצתה בבית הכנסת שלנו בגיסן. אנחנו מבקשים את עזרתו של שר הפנים. מה אנחנו מקבלים מלבד אוויר חם? כלום! עוטפים את המאבק באנטישמיות, גזענות והומופוביה במילים חמות, אבל מעשים אין. זה נראה כאילו אנחנו חוזרים לשנת 1933".

יו"ר איגוד הארגונים היהודיים באירופה EJA, הרב מנחם מרגולין, ציין כי "מועל היד של המצית מהווה תזכורת נוקבת לכך שׂהנאציזם לא פג. על שלטונות גרמניה ועל מנהיגי העולם החופשי להכריז מלחמה נגד הקיצוניות הגואה באירופה. על הממשלות במערב לתגבר מייד את האבטחה על מוסדות יהודיים - בתי כנסת ובתי ספר. אבל לא רק. ההיסטוריה מוכיחה שזה תמיד מתחיל בשנאת יהודים אבל לעולם לא מסתכם בכך. חברה חפצת חיים חייבת להתעשת, לאכוף את החוק ולהגביר את מאמצי החינוך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...