לאחר שארגונים נורבגים שתומכים בפלשתינים ומתנגדים לישראל ולציונות ערכו טקס בעיר אוסלו לציון 'ליל הבדולח' וניסו להקביל בין מעשיהם של הנאצים לאלה של ישראל, כעת, שערוריה נוספת סביב הקהילה היהודית פוקדת את המדינה.
מפלגת ה SV, המפלגה הכי אנטי ישראלית בפרלמנט הנורבגי, זאת שדרשה שקרן ההשקעות הנורבגית תמשוך את כספיה מישראל והתנתה את התמיכה בממשלה עתידית בחרם על ישראל, קיימה במהלך חג החנוכה טקס הדלקת נרות מעורר מחלוקת.
"היום הדלקנו נרות לציון חנוכה - יחד עם קולות יהודיים לשלום צודק והוועד הפלשתיני. זו מהותה של סולידריות. עמידה נגד עוול, לא משנה איפה. עמידה יחד למען כבוד האדם, לא משנה מי", הצהירו בדפי הרשתות החברתיות של המפלגה אחרי הדלקת הנרות.
וכך, בעוד במסורת היהודית מסמל חג החנוכה את ניצחון האור על החושך, את חידוש הריבונות היהודית בארץ ישראל, את חופש הדת והתרבות היהודית, ממשיכים גורמים בנורבגיה לנסות לאמץ את הנרטיבים היהודיים ולהפנות אותם נגד מרבית העם היהודי שתומך בציונות ובמדינת ישראל, "הדלקת הנרות מדגישה את המאבק לשחרור כל בני האדם ואת המאבק באנטישמיות ובגזענות. ערכים שאינם מכירים גבולות על בסיס דת או מוצא אתני, אך כולנו יכולים וחייבים להתאחד סביבם. אף אחד לא חופשי עד שכולם חופשיים", הסבירו במפלגת השמאל הסוציאליסטית.
"זו לא בדיחה. אחת המפלגות המיוצגות בפרלמנט של נורבגיה, מפלגת השמאל הסוציאליסטית, בחרה להדליק נרות חנוכה במקום ציבורי במרכז אוסלו 'למען העם הפלשתיני וקורבנותיו', כתב העיתונאי השבדי היהודי דניאל שץ, בפוסט שפרסם ברשת X, "סמל יהודי, הקשור לחג החנוכה, נוצל במכוון כדי לקדם סדר יום אנטי – ישראלי, זה קרה ממש באותו שבוע בו נטבחו יהודים באוסטרליה. אם זה המצב שבו התרבות הפוליטית של נורבגיה עומדת, אז נורבגיה אבודה".
מפלגת ה SV שזכתה בכ – 6% בבחירות האחרונות העמידה את החרם על ישראל במרכז הקמפיין שלה בבחירות האחרונות שנערכו בספטמבר האחרון. היא אחת מתוך שלש מפלגות המתנגדות באופן חריף למדיניות של ישראל אך היא הייתה היחידה שהתנתה תמיכה בממשלה רק אם קרן העושר הנורבגית - המנהלת נכסים בשווי של כ-2 טריליון דולר - תמשוך השקעותיה מכל חברה ישראלית, ואף ביקשה לפעול נגד כל חברה שמקיימת קשרים עם ישראל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)