"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
תיעוד מטורף: טורפדו אוטונומי אוקראיני השמיד צוללת רוסית בנמל מבוצר
צוללת מדגם קילו, מהסוג המשמש את צי הים השחור הרוסי לירות טילי שיוט לעבר אוקראינה, נפגעה מכלי שיט תת מימי של שירותי המודיעין האוקראיניים • בקייב סבורים כי כלי השיט הרוסי הוצא מכלל פעולה
פיצוץ הצוללת הרוסית בנמל נובורוסיסק

תיעוד מטורף: טורפדו אוטונומי אוקראיני השמיד צוללת רוסית בנמל מבוצר

צוללת מדגם קילו, מהסוג המשמש את צי הים השחור הרוסי לירות טילי שיוט לעבר אוקראינה, נפגעה מכלי שיט תת מימי של שירותי המודיעין האוקראיניים • בקייב סבורים כי כלי השיט הרוסי הוצא מכלל פעולה

נטע בר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

שירות הביטחון האוקראיני הודיע היום (שישי) כי כלי שיט תת-ימיים מסוג Sub Sea Baby תקפו את בסיס הצי הרוסי בנובורוסיסק והשביתו צוללת מסדרת Kilo שנשאה טילי שיוט מדגם קאליבר.

בלב נמל מאובטח%3A טורפדו אוטונומי אוקראיני מפוצץ צוללת רוסית %2F%2F שירותי הביטחון של אוקראינה


בתקיפה ראשונה מסוגה, שירותי המודיעין האוקראיניים, ה-SBU, מסרו כי כלי שיט תת-ימיים מסוג Sub Sea Baby פוצצו צוללת רוסית מדגם 636.3 "ורשאביאנקה", המכונה "Kilo" על פי שם הדיווח שלה בנאט"ו. הצוללת, בשווי של עד 340 מיליון אירו, ספגה נזק קריטי ו"הושבתה למעשה מכלל פעולה".

שירות הביטחון האוקראיני מסר כי הצוללת הרוסית שנפגעה "נשאה ארבעה משגרים לטילי שיוט קאליבר, בהם משתמש האויב כדי לפגוע במטרות באוקראינה". טילי קאליבר שימשו שוב ושוב על ידי מוסקבה בתקיפות ארוכות טווח נגד אוקראינה, כולל תקיפות על תשתיות אזרחיות ומתקני אנרגיה.

צוללת רוסית מסדרת "קילו" (ארכיון), צילום: AP

הרשויות האוקראיניות מסרו כי המבצע נערך במשותף על ידי המינהל ה-13 הראשי של שירות הביטחון האוקראיני לסיוע בביטחונות צבאיים וכוחות הצי של אוקראינה. "בהתחשב בסנקציות הבינלאומיות שהוטלו, בניית צוללת דומה עשויה כעת לעלות מעל 420 מיליון אירו", נכתב בהודעת המודיעין האוקראיני.

גורמים אוקראינים אמרו כי מבצע זה הוא הפעם הראשונה בהיסטוריה שבה נעשה שימוש מוצלח בכלי שיט אוטונומייםתת-ימיים נגד צוללת מסוג זה, מה שמדגים התפתחות נוספת של המערכה הימית של אוקראינה.

בעקבות תקיפת הרחפנים ביום שני, דירות המודיעין האוקראיני מסר כי "הצוללת שניזוקה נאלצה להישאר בנמל נובורוסיסק עקב מבצעים מיוחדים מוצלחים של רחפני השטח של Sea Baby, שהבריחו ספינות וצוללות רוסיות ממפרץ סבסטופול בחצי האי קרים הכבוש זמנית".

במהלך השנים האחרונות, קייב הגבירה את השימוש בכשב"מים ימיים מתוצרת מקומית כדי לדחוף את חיל הים של מוסקבה לנמלים לאורך חוף רוסיה היבשתית, כולל זה שבנובורוסיסק, מרכז ימי מרכזי שאוקראינה מכוונת אליו לאחרונה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...