"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
קפריסין: בדרך לעסקת טיעון בפרשת מזימת ההתנקשות האיראנית
אורחאן אסאדוף עצור כארבע שנים בחשד שתכנן לרצוח חמישה ישראלים בהכוונה איראנית, ביניהם לפי הדיווחים המיליארדר טדי שגיא • לפי הדיווחים, עסקת טיעון מתגבשת שבמסגרתה יוסרו סעיפי הטרור • אם תאושר - הוא עשוי להשתחרר בימים הקרובים
קפריסין (ארכיון). צילום: AP

קפריסין: בדרך לעסקת טיעון בפרשת מזימת ההתנקשות האיראנית

אורחאן אסאדוף עצור כארבע שנים בחשד שתכנן לרצוח חמישה ישראלים בהכוונה איראנית, ביניהם לפי הדיווחים המיליארדר טדי שגיא • לפי הדיווחים, עסקת טיעון מתגבשת שבמסגרתה יוסרו סעיפי הטרור • אם תאושר - הוא עשוי להשתחרר בימים הקרובים

אורי רודריגז-גרסיא
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

עסקת טיעון מתגבשת עם אורחאן אסאדוף, אזרי בן 42 שלפי החשד תכנן ב-2021 לרצוח חמישה ישראלים בקפריסין, בהם לפי הדיווחים אז המיליארדר טדי שגיא, כך פרסמה הבוקר (רביעי) בתקשורת המקומית. במסגרת העסקה המתגבשת יוסרו סעיפי האישום העוסקים בטרור.

אסאדוף נעצר ב-2021 לאחר מידע מגופי "מודיעין זרים" - בהם המוסד - כשברשותו אקדח עם משתיק קול שקיבל לפי החשד בצפון קפריסין. לפי כתב האישום, הוא עקב אחרי הישראלים מתוך כוונה לרצוח אותם בהכוונה איראנית. בין היתר עקב אחר משרדו של המיליארדר הישראלי טדי שגיא בניקוסיה.

טדי שגיא, שמו נקשר כאחד מאנשי העסקים שהאזרי ביקש להתנקש בו, צילום: יח"צ

דובר ראש הממשלה דאז, נפתלי בנט, הבהיר בזמנו כי ״מדובר באירוע טרור שכוון על ידי איראן נגד אנשי עסקים ישראלים המתגוררים בקפריסין. אין מדובר באירוע פלילי, ואיש העסקים טדי שגיא לא היה היעד למתקפה״.

בדיון האחרון במשפט הודיעו התביעה וההגנה כי הסדר מתגבש בין שני הצדדים לשינוי כתב האישום. אם ההסדר יאושר, יוסרו אישומים הנוגעים לטרור והודאה תינתן מצד הנאשם במספר אישומים אחרים. הדיון הבא נקבע לימים הקרובים, ושם יתברר אם שני הצדדים הגיעו להסכמה. כל הדיונים מתקיימים בדלתיים סגורות.

מאז הגשת כתב האישום בסתיו 2021, שזכה לסיקור תקשורתי בכלי תקשורת זרים, היו דיונים רבים במשפט. ההגנה העלתה מספר התנגדויות מקדמיות, ונכון להיום העידו רק שלושה מתוך 95 עדי תביעה.

בספטמבר 2022 הודה אסאדוף במספר אישומים הנוגעים לעבירות זיוף והחזקת נשק. האזרי מכחיש את האישומים הקשורים לעבירות הטרור, קשירת קשר לביצוע רצח חמישה אזרחים ישראלים בקפריסין והלבנת הון מפעילות בלתי חוקית.

אם תאושר עסקת הטיעון עם הסעיפים הקלים יחסית, יתכן שאסאדוף - שעצור כבר כארבע שנים - ישוחרר כבר בימים הקרובים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...