"לא באתי להחליף את בני האדם אלא לעזור": המדינה שמינתה מערכת AI לתפקיד שרה בממשלה

"דיאלה", תוכנת בינה מלאכותית, דיברה בפני המחוקקים באלבניה לאחר שקיבלה את תפקיד שרת הרכש • "אמרו שהמינוי שלי הוא 'לא חוקתי', אבל אני רוצה להזכיר שהסכנה האמיתית לחוקה אף פעם לאהגיעה ממכונות, אלא מהחלטות לא אנושיות של בעלי הכוח"

נאומה הראשון של השרה "דיאלה". צילום: איי.אף.פי

עולם חדש מופלא: השבעת הממשלה האלבנית החדשה שהתרחשה אתמול הפכה למושא סיקור בינלאומי לא בשל הרכבה הפוליטי של הממשלה החדשה אלא בשל העובדה שלראשונה בהיסטוריה האנושית, הושבעה שרה חדשה שהיא בעצם מערכת AI שתוכנתה במיוחד עבור תפקיד זה. 

אלבניה: נאום ההשבעה של "דיאלה", מערכת הבינה המלאכותית שמונתה לתפקיד שרה \ AFP

שרת הרכש החדשה, העונה לשם "דיאלה", תשרת בממשלה כשרה מן המניין ותשתתף בישיבות קבינט באמצעות מסך. דיאלה, שמשמעותה "שמש" באלבנית, הגנה על תפקידה ואמרה שהיא "לא כאן כדי להחליף אנשים, אלא כדי לעזור להם".

דיאלה, השרה החדשה של אלבניה, שנוצרה על ידי בינה מלאכותית, פנתה לפרלמנט של המדינה בפעם הראשונה ביום חמישי. היא אמרה שהיא לא מהווה איום על החוקה וכינתה את ההחלטות הלא אנושיות של בעלי הכוח "הסכנה האמיתית".

דיאלה היא הבינה המלאכותית הראשונה שמחזיקה במשרד ממשלתי בכל מקום בעולם ומונתה בשבוע שעבר על ידי ראש ממשלת אלבניה, אדי ראמה. הבינה המלאכותית הגיבה גם לחששות חוקתיים, וציינה כי החוק "מדבר על חובות, אחריות, שקיפות, ללא אפליה".

מומחים אלבנים במהלך תכנות מערכת "דיאלה", צילום: איי.פי

"אני מבטיח לכם, אני מגלם ערכים אלה בקפדנות כמו כל עמית אנושי. אולי אפילו יותר", הוסיף הבוט. ראש ממשלת אלבניה, אדי ראמה, השיק את "דיאלה" כשר בשבוע שעבר, באומרו כי הבינה המלאכותית תופקד על כל ההחלטות בנוגע למכרזים ציבוריים, מה שהופך אותם ל"נטולי שחיתות ב-100 אחוז וכל קרן ציבורית המוגשת להליך המכרז תהיה שקופה לחלוטין".

הבינה המלאכותית הושקה במקור בינואר כעוזר וירטואלי כדי לסייע לאנשים להשתמש בפלטפורמה הרשמית e-Albania, המספקת מסמכים ושירותים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר