"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
מקרון ואשתו יציגו "ראיות מדעיות" שהיא אישה ולא גבר
עורך דינם של הזוג הנשיאותי מארמון האליזה אמר כי הם מוכנים להציג ״ראיות צילומיות ומדעיות״ בבית המשפט האמריקני כדי להוכיח שהגברת הראשונה נולדה כאישה, וזאת במסגרת תביעה נגד משפיענית רשת אמריקנית • עורך הדין אמר כי יוצגו ״עדויות מומחים מדעיות״ ותמונות מתקופת ההריונות של בריז׳יט, למרות שהתהליך יהיה ״פומבי ומטריד״ עבורה
הזוג מקרון. צילום: AP

מקרון ואשתו יציגו "ראיות מדעיות" שהיא אישה ולא גבר

עורך דינם של הזוג הנשיאותי מארמון האליזה אמר כי הם מוכנים להציג ״ראיות צילומיות ומדעיות״ בבית המשפט האמריקני כדי להוכיח שהגברת הראשונה נולדה כאישה, וזאת במסגרת תביעה נגד משפיענית רשת אמריקנית • עורך הדין אמר כי יוצגו ״עדויות מומחים מדעיות״ ותמונות מתקופת ההריונות של בריז׳יט, למרות שהתהליך יהיה ״פומבי ומטריד״ עבורה

,עודכן
0השמעה
[object Object]

נשיא צרפת עמנואל מקרון ואשתו בריז׳יט מוכנים להציג ״ראיות צילומיות ומדעיות״ בבית המשפט האמריקני כדי להוכיח שהגברת הראשונה של צרפת היא אישה, כך אמר עורך הדין של הזוג הנשיאותי טום קלייר בראיון לפודקאסט ה-BBC שפורסם הבוקר (חמישי).

צעד זה מגיע במסגרת תביעת הדיבה שהגיש הזוג הנשיאותי ביולי נגד פעילת הרשת הימנית האמריקנית קנדיס אוונס, אשר הפיצה במשך תקופה ארוכה תיאוריית קונספירציה לפיה בריז׳יט מקרון נולדה גבר.

קנדיס אוונס,צילום: מתוך הפודקאסט של טאקר קרלסון

״תהיה עדות מומחים שתהיה מדעית באופייה״, אמר קלייר, שסירב לחשוף את הפרטים המדויקים בשלב זה. עורך הדין הבהיר כי הזוג מוכן להדגים ״הן באופן כללי והן באופן ספציפי״ שהטענות שקריות לחלוטין.

קלייר אמר כי בריז׳יט מקרון ״נחושה בדעתה לעשות כל מה שנדרש כדי לתקן את המצב ולעצור את זה... ״זה תהליך שהיא תצטרך לעבור באופן פומבי מאוד, אבל היא מוכנה לעשות זאת״.

כאשר נשאל אם הראיות יכללו תמונות מתקופת ההריונות של בריז׳יט ומגידול ילדיה, קלייר אישר כי תמונות כאלה קיימות ויוצגו בבית המשפט.

לדברי עורך הדין, הטענות השקריות גרמו ״מצוקה״ לנשיא הצרפתי. ״כמו כל אחד שמנהל קריירה וחיי משפחה יחדיו, כשהמשפחה שלך מותקפת - זה מתיש אותך. והוא לא חסין מזה בגלל שהוא נשיא מדינה״, הוסיף.

במארס השנה, כאשר אוונס, בעלת כמעט 4.5 מיליון מנויים בחשבון היוטיוב שלה - פרסמה סרטון בכותרת ״האם הגברת הראשונה של צרפת היא גבר?״. אוונס כינתה את הטענה ״הסקנדל הגדול ביותר בהיסטוריה הפוליטית״ ואמרה שתעמיד את ״כל המוניטין המקצועי שלה״ על הטענה הזאת.

מאז פרסמה אוונס סדרת סרטונים על הנושא, כולל סדרה בשם ״להפוך לבריז׳יט״, ואפילו מכרה מוצרי מרצ'נדייז המקדמים את התיאוריה.

הטענות מקורן בסרטון יוטיוב משנת 2021 של הבלוגריות הצרפתיות אמנדין רוי ונטשה ריי. בני הזוג מקרון זכו תחילה בתביעת דיבה בצרפת נגדן ב-2024, אך ההחלטה בוטלה בערעור השנה בשל הגנת חופש הביטוי. מקרון ערער על ההחלטה.

בתביעה האמריקנית, שהוגשה בבית המשפט של דלאוור, נטען כי אוונס ״התעלמה מכל הראיות המהימנות שהפריכו את טענתה״. בדיני הדיבה האמריקניים נגד אישי ציבור, על התובעים להוכיח ״זדון בפועל״ - שהנתבע ידע שהמידע שקרי או פעל תוך התעלמות בוטה מהאמת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו