"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בתי זיקוק מתפוצצים ותורים לדלק: אוקראינה מגבירה את הלחץ על תעשיית הנפט הרוסית

במהלך הלילה פגעה קייב בשני בתי זיקוק נוספים בשטחה של רוסיה • רכבת הנושאת נפט גולמי הותקפה והתהפכה סמוך לסנט פטרסבורג • מומחים מעריכים כי כמעט רבע מייצור הדלקים ברוסיה נפגע

,עודכן
0השמעה
פיצוץ בית זיקוק ברוסיה. צילום: רשתות חברתיות

אוקראינה מסלימה את המתקפות על תשתית הדלקים ברוסיה, כשכלי טיס בלתי מאוישים של קייב פגעו הלילה (אור ליום ראשון) בשני בתי זיקוק נוספים בשטחה של רוסיה.

רוסיה: פגיעה אוקראינית בבית זיקוק סמוך לסנט פטרסבורג // רשתות חברתיות



בית הזיקוק קרישי, הממוקם בעומק שטחה של רוסיה סמוך לעיר סנט פטרסבורג, נפגע במהלך הלילה ולהבות גדולות נראו עולות מהמתחם התעשייתי שנפגע. בנוסף נפגע מפעל לייצור אוריאה ורכבת המובילה דלקים נפגעה סמוך לעיר סנט פטרסבורג, ככל הנראה מחבלה אוקראינית.

בתקופה של פחות מחודש וחצי ביצעה אוקראינה 17 תקיפות שונות נגד 12 בתי זיקוק ברחבי רוסיה, שתפוקתם הכוללת מהווה 45 אחוזים מכלל תפוקת הדלקים ברוסיה כולה. מומחים סבורים כי בין חמישית לרבע מיכולת הפקת הדלקים של רוסיה נפגע, נזק של מיליארדי דולרים לכלכלה הרוסית ולמאמץ המלחמתי של מוסקבה. בנוסף קיימה אוקראינה סדרה של תקיפות על תשתית נלוות לתעשיית הנפט כמו צינורות נפט, מסופי העברה ומערך הרכבות.

בעוד רוסיה פוגעת באופן תדיר בתשתית האזרחית בשטחה של אוקראינה, במטרה להקשות על התעשייה הצבאית במדינה ולהוריד את המורל של האוכלוסייה, באוקראינה בחרו להתמקד בתעשיית הנפט הרוסית, שהיא מקור ההכנסה הגדול ביותר של האימפריה של פוטין.

רוסיה: תורי ענק לתחנות דלק בחלקים גדולים של המדינה // רשתות חברתיות



ברוסיה כבר מורגש המחיר של קמפיין התקיפות האוקראיני כשבכמה אזורים גדולים של המדינה נרשמו תורים גדולים לתחנות הדלק ומכיר ה בנזין קפץ בעשרות אחוזים בתחנות בהן נשאר מלאי של דלק.טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר