הפיקוד המבצעי של הכוחות המזוינים של פולין הודיע הלילה (בין שלישי לרביעי) כי כטב"מים רוסיים חדרו למרחב האווירי של המדינה במהלך מתקפה רוסית על מטרות באוקראינה. בהודעה נמסר כי “במהלך התקיפה של הפדרציה הרוסית על יעדים באוקראינה, המרחב האווירי שלנו הופרה מספר פעמים על ידי עצמים". כמו כן, שדות התעופה שבו לפעול.
בפולין הוכרזה כוננות אווירית רחבה, ומטוסים של חיל האוויר הפולני ושל בעלות בריתה פועלים בשמי המדינה. מערכות ההגנה האוויריות והרדארים הניידים הועברו לכוננות גבוהה במיוחד. דיווחים במערב אירופה מצביעים גם על פעילות אינטנסיבית של מטוסי הרתעה מוקדמת של נאט”ו (AWACS) במזרח היבשת.
ראש ממשלת פולין, דונלד טוסק, אמר כי בשעה זו מתנהל מבצע ביטחוני בנוגע למצב. בנוסף, צבא פולין הודיע כי קיצר את זמן ההתייצבות לשירות עבור חייליו ל-6 שעות. בהודעת הפיקוד המבצעי של הצבא הפולני ב-X נכתב: "זו פעולת תוקפנות שהציבה איום ממשי על ביטחון אזרחינו".
לפי ההערכות, חדירות של רחפנים רוסים לשטח פולין התרחשו בעבר, אך הפעם מדובר באירוע רחב היקף המעורר חשש להסלמה משמעותית בין רוסיה לברית נאט”ו. האזורים המרכזיים שנפגעו מהחדירה הם מחוזות פודלסקי, מאזובייצקי ולובלסקי, והתושבים נקראו להישאר בבתיהם עד הודעה חדשה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
