סוף שבוע של מרוצי כלבי קורגי מחופשים בבירת ליטא הגיע לשיאו אתמול (ראשון), בשידור חי שחיבר בין כלבים בווילנה לעמיתיהם בארצות הברית, אירלנד ופולין.
הפסטיבל כלל יומיים של מרוצים, מצעדי תחפושות ותחרויות נביחות, ומשך אליו לפארק הגדול ביותר בעיר אלפי צופים. התחרות שהפכה למסורת שנתית התפתחה לדברי המארגנים ממפגש קטן בפארק וינגיס בליטא כאשר תקנות הקורונה הוקלו ב-2020.
תוכנית האירועים והתחרויות כללה ריצת ספרינט של 50 מטר, תחרות הקול החזק ביותר, תחרויות תחפושות ומרוצים קבוצתיים. כ-120 צוותים מכל רחבי אירופה השתתפו, עם מאות כלבי קורגי שמלווים את בעליהם ובני משפחותיהם מפולין, לטביה, גרמניה, אוסטריה ואיטליה.
מנגו, קורגי שבעליו מליטא, זכה במרוץ היחידים. "זה מנגו, כמו הפרי מנגו, ואנחנו משתתפים בפעם השנייה במרוץ הקורגי", אמר איגנאס קלימייקה מוילנה, ל-France 24. "בשנה שעברה לא הצלחנו לסיים את המרוץ בצורה מושלמת אחרי שהתאמנו ממש טוב - התאמנו כל יום. השנה החלטנו פשוט ללכת בלי אימונים, רק כדי להשתתף, רק כדי ליהנות", הוסיף קלימייקה.
כשמנגו הגיע לקו הסיום, קלימייקה ומשפחתו צעקו כדי לעודד אותו. "הוא יודע מה הוא עשה והוא גאה מאוד בעצמו", אמר קלימייקה.
קורגי בשם אמיגו, לבוש בתחפושת בהשראת מפעל עם שתי ארובות קטנות וכיתוב שהוצמד לו: "מפעל פרווה", זכה בתחרות התחפושות. כלבים אחרים התחפשו לבאטמן, נסיכה או מטוס. "זה כל כך כיף ומרגש עבור כל המשפחה, משהו שמח שכולם כל כך זקוקים לו בימים אלה", אמרה המורה הפנסיונרית ינינה סטונינה, ל-AP.
כלבי קורגי וולשים ידועים בזכות הקשר שלהם למשפחת המלוכה הבריטית, אך אף אחד מהבעלים באירוע בווילנה לא התייחס למלכה אליזבת השנייה, שהחזיקה ביותר מ-30 כלבי קורגי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
