"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ללא התנצלות: BBC פרסמה כותרת שקרית - מחקה את הפוסט אך לא את הכתבה

רשות השידור הבריטית דיווחה כי אישה עזתית מתה מתת תזונה לאחר שהועברה לבית חולים באיטליה • במציאות התברר כי האישה סבלה מלוקמיה במצב מתקדם ומתה מדום לב

,עודכן
0השמעה
הכניסה לבניין ה-BBC (ארכיון).. צילום: אי.פי

ה BBC מואשם פעם נוספת בהטיית דיווחים נגד ישראל.
תאגיד השידור הציבורי הבריטי העלה שלשום פוסט ברשתות החברתיות ובו נכתב כי "אישה מעזה שהוטסה לאיטליה מתה מתת תזונה".

אותה אישה בת 20 אכן מתה בבית חולים באיטליה, רק שערוץ השידור העדיף שלא להזכיר כי מדובר באישה שסבלה ממחלת סרטן בשלב מתקדם. למעשה, האישה העזתית שענתה לשם מארה אבו זוהרי סבלה מלוקמיה חריפה ו"ממצב קליני מורכב" עוד לפני הגעתה לטיפול רפואי באיטליה.

הדיווח שהאשים את ישראל לכאורה בהרעבה ללא אזכור כי האישה הייתה חולה בסרטן מורכב עורר זעם רב והובילה לביקורת מצד גורמים בקהילה היהודית ומעבר לה. סר מייקל אליס, התובע הכללי לשעבר בבריטניה, האשים את ה-BBC ב"הדלקת" מקרי אנטישמיות גוברים על ידי הפצת "מידע שגוי מזעזע שכזה".

כותרת הכתבה ברשת BBC,

אליס אמר ל"טלגרף" הבריטי כי, "הדיווחים האנטי-ישראליים של ה-BBC הם מבוכה בינלאומית. ההטיה המתמשכת שלהם נגד ישראל מסוכנת, הן לשלום במזרח התיכון והן באופן ישיר יותר לקהילה היהודית בבריטניה, שחוותה עליות חסרות תקדים באנטישמיות, בין היתר הודות למידע שגוי מזעזע כמו זה".

גם שגריר ארצות הברית בישראל, מייק האקבי , קרא ל-BBC להתנצל וכתב פוסט ברשת – X בו הוא תהה, "האם ה-BBC יחזור בו מהסיפור ויתנצל? כמובן. באותו יום שבסקין רובינס יפתח זיכיון בגיהנום", כשהוא מתייחס לרשת הגלידות האמריקנית המפורסמת והגדולה בעולם.
בעקבות מחאות ברשת וביקורת רבה שהוטחה בערוץ שכבר הואשם אין ספור פעמים בהטיית דיווחים נגד ישראל, פרסמו ב BBC כי "לא היינו מודעים בתחילה לכך שמרה אבו זוהרי מטופלת בלוקמיה. בהתאם לנוהג העריכה המקובל, הוספנו זאת לדיווח לאחר שהרשויות הישראליות פרסמו את המידע לציבור, במה שבית החולים תיאר כ'תמונה קלינית מורכבת מאוד".

ה-BBC מחקו את הפוסט אולם כתבת טקסט שעדיין זמינה ברשת, מציינת כי מארה אבו זהרי נפטרה בבית חולים לאחר שפונתה לאיטליה לטיפול כשהיא "רזה מאוד". בגרסה המעודכנת של הכתבה נכתב בכותרת כי, "אישה עזתית שהוטסה לאיטליה מתה בבית החולים". בתוך הכתבה נמסר כי, "בית החולים האוניברסיטאי של פיזה מסר כי היא סבלה מדום לב ונפטרה ביום שישי, פחות מ-48 שעות לאחר שהגיעה. נאמר כי הייתה לה 'תמונה קלינית מורכבת מאוד' וכי היא סבלה מאובדן חמור של משקל ושרירים. סוכנויות ידיעות איטלקיות דיווחו כי היא סובלת מתת תזונה חמורה. הצבא הישראלי מסר כי סבלה מלוקמיה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר