"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"יום הזעם" ביוון: המחאה מתרחבת גיאוגרפית, אך נחלשת בתמיכה אליה
לפי מפה מעודכנת של תנועת השמאל המארגנת את המחאה, היא צפויה להתקיים בכ-90 מוקדים • למרות זאת, נראה כי רק מספר קטן של יוונים ישתתפו בהפגנות - שצפויות לליווי משטרתי צמוד • מדריך - עשו ואל תעשו מחר ביוון
הפגנה פרו-פלשתינית באתונה, יוון. ארכיון. צילום: AP

"יום הזעם" ביוון: המחאה מתרחבת גיאוגרפית, אך נחלשת בתמיכה אליה

לפי מפה מעודכנת של תנועת השמאל המארגנת את המחאה, היא צפויה להתקיים בכ-90 מוקדים • למרות זאת, נראה כי רק מספר קטן של יוונים ישתתפו בהפגנות - שצפויות לליווי משטרתי צמוד • מדריך - עשו ואל תעשו מחר ביוון

אורי רודריגז-גרסיא
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

תנועת השמאל הקיצונית ביוון March to Gaza Greece פרסמה אתמול (שישי) בלילה את מפת ההפגנות הסופית ל"יום הזעם" מחר (ראשון) ובה כ-90 מוקדים להפגנות ברחבי היבשת והאיים. עם זאת, במהלך השבוע האחרון התמיכה הציבורית והתקשורתית ביוון ביוזמה הולכת ונחלשת, ונראה כי בעיקר המוקדים תהיה השתתפות מועטה, ברוב המקרים לא יותר ממעין "משמרת מחאה" של כמה עשרות.

סיבוב באקסרכיה%2C שכונת האנרכיסטים של אתונה

הפגנות קטנות ומשמרות מחאה יתקיימו מחר (ראשון) באיים רבים, כמו גם בערים ביבשת. ברוב האיים (לבד מכרתים, שנחשבת מעוז של המפלגה הקומוניסטית) הן יהיו ככל הנראה קטנות, עם לא יותר מכמה עשרות משתתפים או מאות בודדות. הפגנות גדולות יותר צפויות באתונה, בכרתים, בחצי האי פיליון, בסלוניקי ובמספר ערים במחוז אטיקה. רוב ההפגנות יערכו בשעה 19:00 בערב. מספר קטן של הפגנות מתוכננות לשעות הצהריים, אולם נראה כי לא תהיה בהן השתתפות ערה עקב גל החום שעובר גם על יוון בימים אלה. משרד החוץ ממליץ לתיירים הישראלים להימנע ממוקדי ההפגנות ולא ליצור חיכוך עם מפגיני השמאל במקום.

שינוי מגמה ביוון

לאחר חודשים רבים בהן ההפגנות האנטי-ישראליות ביוון זכו לתמיכה של כלי תקשורת רבים במדינה, בשבוע האחרון רוב כלי התקשורת במדינה ממעטים לכסות את יוזמת ההפגנות הפרו-פלשתיניות. גם ברשתות החברתיות ניכר כי יוונים רבים יוצאים נגד המיעוט מהשמאל הקיצוני שמארגנים את ההפגנות.

גם הממשל באתונה "הוריד את הכפפות" בטיפול בהפגנות האנטי-ישראליות לאחר תקרית חסימת אוניית הקרוז הישראלית בנמל סירוס, ושלח לאיים יחידה מיוחדת לפיזור הפגנות שאינה כפופה למשטרה המקומית ה"מכילה" יותר באיים. ברודוס נעצרו כמחצית מהמפגינים נגד ישראל, בכרתים הם פוזרו בגז מדמיע. במשרד לביטחון פנים ביוון הבהירו כי הפגנה שמכוונת נגד לאום מסוים - ישראלי במקרה זה - היא מנוגדת לחוק נגד גזענות ביוון ותטופל בהתאם.

מאבטחים ביוון מחוץ לאונייה של מנו ספנות, צילום: AP

בתנועת March to Gaza Greece קיוו להצטרפות של עשרות אלפי יוונים ליוזמה, אולם נכון להיום (שבת) יש בקבוצת הטלגרם של משתתפי המחאה רק קצת יותר מ-3,000 חברים מכל רחבי יוון, מן הסתם לא כולם ישתתפו פיזית במחאות.

הדבר נובע הן מהכיסוי התקשורתי הנרחב בישראל - שמצוטט בכלי התקשורת ביוון - והן מלחץ פוליטי שהפעילו משרד החוץ וגורמים דיפלומטיים בישראל על הממשל באתונה. ביוון הבינו שהנזק התדמיתי שגורמות תנועות השמאל הקיצוניות עלול לפגוע בתיירות הישראלית - שהיא אחד מהעוגנים החזקים של הכלכלה היוונית.

עשה ואל תעשה - מדריך לישראלים ביוון

כפי שמשרד החוץ ממליץ - כדאי להימנע ממוקדי ההפגנות מחר. אפשר פשוט לעקוף אותן - הן מתוחמות למתחם קטן ולרוב המשטרה תחצוץ בינן לתיירים ולמקומיים.

עדיף להימנע מוויכוחים פוליטיים, בעיקר על רקע ההתפתחויות באשר לעזה בישראל. אם מקומיים מנסים לגרור לפרובוקציה, פשוט לומר: "באתי להתארח כאן לחופשה כדי לברוח מהפוליטיקה, אני לא מעוניין.ת לדבר על זה".

הפגנה פרו-פלשתינית באתונה, יוון, צילום: EPA

אין צורך להימנע מלדבר עברית, כאמור - הרוב המוחלט של היוונים לא נגדנו. כן כדאי להימנע מצעדים שעלולים להיתפס כמתריסים, כמו נפנוף דגלי ישראל מול יוונים, מפגינים או לא.

במקרה ואתם מרגישים מאוימים או אם חלילה הותקפתם - להתקשר מיד למוקד החירום היווני במספר 112, ניתן גם מטלפונים ישראלים.

לשים לב מה קורה סביבכם. לשאול מקומיים מה קורה - אם קורה - והיכן. הכנסת האורחים היוונית המסורתית תגרום לרוב היוונים לעזור לכם להישמר ממוקדים בעייתיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...