"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"זקוקים לשיעור בהיסטוריה": לוח זיכרון ליצחק רבין הושחת בצרפת
המעשה התרחש בפארק מרכזי בננסי • ראש העיר מתייה קליין: "בננסי לא יהיה מקום לאנטישמיות ולגזענות" • קליין הזכיר כי רבין היה "האדריכל של הסכמי אוסלו לצד יאסר ערפאת"
אנטישמיות בצרפת (ארכיון). צילום: EPA

"זקוקים לשיעור בהיסטוריה": לוח זיכרון ליצחק רבין הושחת בצרפת

המעשה התרחש בפארק מרכזי בננסי • ראש העיר מתייה קליין: "בננסי לא יהיה מקום לאנטישמיות ולגזענות" • קליין הזכיר כי רבין היה "האדריכל של הסכמי אוסלו לצד יאסר ערפאת"

סוכנויות הידיעות
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

לוח זיכרון לראש ממשלת ישראל לשעבר יצחק רבין הושחת בעיר ננסי שבצרפת, במעשה שגרר גינויים חריפים מהרשויות המקומיות. ראש העיר מתייה קליין כינה את הרס הלוח "מעשה מטופש" והדגיש כי בננסי "לא יהיה מקום ולא יהיה תירוץ לאנטישמיות ולגזענות".

הלוח היה מוצב למרגלות עץ בפארק דה לה פפינייר שנטע אנדרה רוסינו לזכרו של רבין. קליין הבהיר כי להתנהגות כזו אין מקום בעיר והודיע כי הלוח ישוחזר במהירות.

"'אמיצים' שזקוקים לשיעור בהיסטוריה"

בהודעה חריפה בדף הפייסבוק שלו, פנה קליין למי שביצעו את המעשה: "לאותם אנשים 'אמיצים' שזקוקים לשיעור בהיסטוריה, אני מזכיר שיצחק רבין היה האדריכל של הסכמי אוסלו, לצד יאסר ערפאת - היסוד לקיום משותף בשלום של שתי מדינות ריבוניות, פלסטינית וישראלית".

קליין הוסיף כי זכרו של רבין, שנרצח על ידי הימין הקיצוני ב-1995, צריך לשמש "מצפן מוסרי ופוליטי במצב הנוכחי, שבו הרצון לצדק ושלום לנוכח כל סוגי השנאה הוא הדרך היחידה של שוחרי שלום אמיתיים".

ראש עיריית נאנסי, מתייה קליין (באמצע), צילום: AFP

ראש העיר הדגיש כי "הנצחת זכרו של יצחק רבין חייבת לשמש לנו כמדריך מוסרי ופוליטי במצב הנוכחי, שבו הרצון לצדק ולשלום מול כל השנאות הוא המצפן היחיד של בעלי הברית האמיתיים של השלום".

עיריית ננסי הגישה תלונה רשמית על המעשה והודיעה כי הלוח ישוחזר במהירות למקומו המקורי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...