בטורקיה יציינו היום (שלישי) 9 שנים מאז התגבר ממשל ארדואן על ההפיכה הצבאית שסיכנה את שלטונו, וכעת נראה שלפחות חלק מתומכי הממשל מצאו את "האשם האמיתי" באירוע שטלטל את המדינה.
העיתון הטורקי "טורקיה", שנחשב נאמן לשלטון באנקרה, פרסם גיליון המוקדש לציון תשע שנים להפיכה הכושלת ובעמוד השער של העיתון נטען, ללא שמץ של אירוניה, כי ישראל היא זו שעמדה מאחורי ניסיון ההפיכה. "הפיכת 15 בתמוז הייתה ניסיון כיבוש ישראלי", זעקה כותרת העיתון.
בכותרת המשנה מסביר העיתון לקוראיו: "בדומה לכל ההפיכות, הציונים הם אלה שעמדו מאחורי הבגידה של ארגון הטרור של פתחוללה גולן. הפעם מטרתם הייתה כיבושה בפועל של טורקיה".
למרות הטענות, בעיתון לא מופיעות כל ראיות למעורבות ישראלית בהפיכת והוא כולל בעיקר טורי דעה המשמיצים את ישראל ואת ארגונו של פתחוללה גולן, איש האופוזיציה הגולה המנוח, אותו האשימו בניסיון ההפיכה, שבוצע על ידי הצבא.
ההפיכה שנכשלה והותירה 300 הרוגים
ב-15 ביולי 2016, מעט לפני חצות, החל ניסיון ההפיכה הצבאית בטורקיה נגד הנשיא ארדואן, שהיה באותה עת באתר הנופש מרמריס. הקבוצה שביצעה את ההפיכה כינתה את עצמה "מועצת השלום הטורקית" וטענה שמטרתה להביא לטורקיה חוקה חילונית ודמוקרטית.
המועצה הצדיקה את מעשיה בטענות על שחיקת המעמד החילוני, חיסול הדמוקרטיה, פגיעה בזכויות האדם ואובדן מהימנות טורקיה בזירה הבינלאומית. המורדים ניסו להשתלט על נקודות מרכזיות באנקרה, איסטנבול ואזורים נוספים. הממשלה הטורקית האשימה את תנועת גולן של פתחוללה גולן בעמידה מאחורי ההפיכה, אך גולן הכחיש והאשים את טורקיה שביימה את האירוע. ההפיכה נכשלה תוך שעות מעטות, אך הותירה לפחות 300 הרוגים ויותר מ-2,100 פצועים.
בתגובה, ארדואן פתח בגל מעצרים המוניים של יותר מ-40,000 חשודים, כולל 10,000 חיילים ו-2,745 שופטים. כמו כן, 15,000 אנשי חינוך הושעו ורישיונותיהם של 21,000 מורים בוטלו. האירוע זכה לגינוי בינלאומי רחב, אך חיזק משמעותית את כוחו של ארדואן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
